ZORLAMAYLA SEKSİ OLUNMAZ

Hareketli şarkıları ve fit görüntüsüyle akıllarda yer etti. Çıtayı hızlı yükseltti, kendi adını taşıyan albümündeki “Kal” şarkısını Teoman’la söyledi. şimdi de ıskender Paydaş’la İngilizce bir albüm üzerinde çalışıyor. Hollandalı anne ile Türk babanın hareketli kızları Atiye, bu hızlı yükseliş öyküsünü verdiği röportajda anlattı.

ZORLAMAYLA SEKSİ OLUNMAZ

Müziğe babanla darbuka çalarak başladığın doğru mu?

- Doğru. Annem bana hamileyken babam hep darbuka çalarmış. Bir bakıma daha dünyaya gelmeden darbuka sesleriyle müziğe başlamış oldum. Bildim bileli de müziğe yakın hissettim kendimi. 8 yaşımdayken piyano çalmaya başladım. Bu arada dans hep hayatımda oldu. 12 yaşıma geldiğimde anneme şarkı söylemek istediğimi anlattım. Annem “Sen istiyorsan tamamdır” dedi. Çünkü asla maymun iştahlı olmadım. Mücadele etmeyi her zaman sevdim.

Ailede babanın dışında müzisyen var mı?

- Babam profesyonel müzisyen değil ki. O tamamen amatörce yapıyor müzisyenliğini. şu anda benim dışımda kimse yok.

Kimi ya da kimleri örnek aldın?

- Michael Jackson’ı... Çünkü, müzikle dansı birleştiriyordu o... Öldüğünde çok üzüldüm.

Herhangi bir konserine gidebilmiş miydin?

- Ne yazık ki gidemedim. Ama DVD’lerden izlemeye devam ediyorum.

Peki Türkiye’de hayranlık duyduğun sanatçı kim?

- Sezen Aksu’ya küçüklüğümden beri hayranım. Pek çok sanatçıyla tanıştım, bir tek onunla tanışamadım daha, talihsizlik işte.

Müzik ve şan dersleri almaya başladın... Sonra ne oldu?

- Okul korosunda şarkı söylemeye başladım. Okul dışında dört kişilik bir grubumuz vardı. O grupla birlikte ilk kez şarkıcı olarak çıktım sahneye. Ondan önce dansçı olarak çıkıyordum. Derken, 17 yaşında okul için İzmir’e staja geldim. Ve stajdan çok müzisyenlerle tanışmanın yollarını araştırdım. İzmir’de Arda Kaynak adlı bir müzisyen vardı. Onunla birlikte müzikler yaptık, şarkılarımın aranjelerini yaptı. Kendiliğinden bir albüm çıktı ortaya. Adı “Gözyaşlarım” oldu bu ilk albümümün. Her zaman şarkıcı olacağımı biliyordum ama bu kadar erken olacağımı sanmıyordum. O albümle birlikte hayatımda çok önemli değişimler yaşadım. ıskender Paydaş’la tanıştım. Sony beni buldu. Nazan Öncel’le birlikte turneye çıktık.

ÇOK KARIŞIK BİR HAYAT BENİMKİSİ

Annen Hollandalı, baban Türk ve Antakyalı. Sen de Almanya-Bremen’de doğdun. Karma bir kültürle büyümek seni zorladı mı?

- Zorladı tabii. Çünkü çok fazla taşındık, çok fazla dolaştık. Dokuz yaşımdaydım Bremen’den Amerika’ya taşındık. Oradan Türkiye’ye geldik. ılkokulu İzmir’de okudum, ardından Hollanda’ya taşındık, orada eğitimime devam ettim. Sonra Almanya’ya döndüm. Çok karışık bir hayat benimkisi.

Şu an nerede yaşıyorsun?

- İki seneden beri buradayım. Annem ve babam da her yerde (gülüyor). ışleri nedeniyle değişiyor bulundukları yer. İstanbul’da, İzmir’de, Hollanda’da, Almanya’da... Bizim burada bir evimiz var. İstanbul’a gelen o evde kalıyor.

Sen Bremen’de doğdun, annen Hollandalı, baban Türk... Sen hangi ülkenin vatandaşısın peki?

- Çifte vatandaşım. Hem Türk hem de Hollandalı.

Kaç dil biliyorsun?

- İngilizce, Almanca, Hollandaca, Türkçe ve biraz da Fransızca... Bu arada bilmesem de Arapça şarkı söylüyorum. Çünkü babam Antakyalı olduğu için babaannem Arapça konuşuyor. Arapça diline yabancı değilim o yüzden.

“Gözyaşlarım”ı yaptın, Shakira’ya benzettiler seni. “Atiye” albümü çıktığından beri de Hadise diyorlar. Hangisine daha çok benziyorsun sence?

- Ne Shakira’yım ne de Hadise. ınsanlar, bazen sanatçıları birbirine benzetir. Bu bütün dünyada böyle. Bir gün gelecek, “Aa, şu şarkıcı Atiye’ye benziyor” da diyecekler.

HADİSE’NİN SEKSAPELİ BAZEN ÖNE ÇIKIYOR

Hadise’yi Amerika’daki bir internet sitesi dünyanın en seksi Türk kadını seçti. Ne dersin?

- Çok güzel. Hadise yetenekli bir sanatçı. Seksapeli de zaman zaman ön plana çıkıyor. Ve o bu durumu seviyor.

Peki Atiye kendini seksi buluyor mu?

- Ben seksiliği değil, doğallığı seviyorum. Çünkü mutluluğa giden yol doğallıktan geçiyor. Dış görünüm tek başına insanı güzel yapmaya yetmez. Öncelikle yüreğin, duyguların güzel olacak. Seksi olmaya çalışırsanız zaten olamazsınız. Bir kadın ya seksidir ya da değil; mini etekle, göğüs dekoltesiyle, yırtmaçla seksi olunmaz. Seksilik bir ruh halidir, farklı bir enerji sunumudur. Bazen sadece bir bakış bile yeter. Bana hep “Sen sahnede değişiyorsun. Özel hayatında saf bir liseli kızsın, ama sahnede vamp oluyorsun, seksi oluyorsun” diyorlar. Ama şunu söyleyebilirim, sahneye çıkınca isteyerek değişmiyorum. Sahnede seksi ve ışıltılı bir Atiye kendiliğinden çıkıyor ortaya.

“Kal” şarkına Teoman’la klip çektin. Onu düet yapmaya ve klip çekmeye nasıl ikna ettiniz?

- Teoman “Kal”ı dinledi ve çok beğendi. “Ben bunu söylerim” dedi. Çok mutlu oldum tabii. Klipte de oynadı sağolsun. Hayranı olduğum bir sanatçıyla klip çekmek, düet yapmak müthiş bir şey.

İskender Paydaş’la bir ıngilizce albüm hazırlığın varmış...

- Evet, tamamı ıngilizce... Doğu ve batı sentezi olacak şarkılarım ve bu albüm yurtdışında çıkacak.

MANGA’DAN ÇOK UMUTLUYUM

Eurovision hakkında neler düşünüyorsun? Bu yıl Manga temsil edecek Türkiye’yi...

- Manga’dan çok umutluyum, gerçekten sevdiğim bir grup. ınşallah çok başarılı olacağız. Ama her şey Eurovision değildir. Kaldı ki Eurovision’da sanat, müzik dışında başka olaylar da var. ışin içine biraz da politika giriyor.