UZAN İMPARATORLUĞUYLA EVLİLİĞİ DE YIKILAN 450 YILLIK İSTANBULLU

Bir zamanlar 'Uzan İmparatorluğu'nun alımlı ve mahzun kraliçesi olan Alara, Cem Uzan'dan boşanırsa aynı zamanda davalarla dolu hayatını da değiştirmiş olacak. Ancak eşinin Fransa'da evlilik sözleşmesinin Amerika'da olması nedeniyle zorlu günleri biraz daha sürecek!

UZAN İMPARATORLUĞUYLA EVLİLİĞİ DE YIKILAN 450 YILLIK İSTANBULLU

Yakın dönemde iş dünyasında hüküm süren gösterişli 'Uzan İmparatorluğu'nun alımlı kraliçesi konumundaki Alara'nın 1997'de Amerika'da başlayan sancılı dönemlerde sınanan peri masalı sona erdi. Zor geçeceği şimdiden belli olan boşanma davasıyla eşinden ayrılıp Uzan soyadından kurtulmayı planlıyor.

Alara Uzan, 12 yıl önce Amerika'da özel bir sözleşme yaparak evlendiği Cem Uzan'dan ayrılmak için Beykoz'da dava açtı. İçinde ihanet halinde ayrılıktan evli kalınan yılın sonundaki boşanmada ödenecek tazminat miktarına kadar ince detaylar baındıran sözleşmenin Türkiye'de açılan boşanma davasında geçerli olup olmayacağı tartışma konusuyken Alara Hanım Fransa'ya iltica eden Cem Uzan'dan kendisi için aylık 40 bin iki çocuğu için de 20 şer bin olmak üzere toplam 80 bin lira nafaka 1 milyon 750 bin lira tazminat talep etti. Beykoz Aile Mahkemesi'ndeki boşanma davasının hemen ardından hakim Alara Uzan'a 10 bin çocuklarına 3'er bin lira tadbir nafakası bağladı.

UZAN İMPARATORLUĞUYLA EVLİLİĞİ DE YIKILAN 450 YILLIK İSTANBULLU

Arkadaşının ofisinde tanıştı

Trafik kazasında hayatını kaybeden ünlü rallici Renç Koçibey'in kızı olan Alara, hem köklü bir aileye mensup olması hem güzelliği, hem de modellik yapması nedeniyle ünlü biri olarak davetlerde dikkat çekiyor, cemiyet dergilerinde boy boy fotoğraflarıyla yer alıyordu. Şimdi boşanabilmek ve iki çocuğunun velayetini alabilmek için zorlu bir dava sürecine girdiği Cem Uzan ile 1996 yılında tanışmıştı.

Cem Uzan, o günlerde ilk eşinden boşanmış, ‘İstanbulspor ve Star Tv’nin yakışıklı, bekar patronu’ Rumeli Holding'in genç veliahtı sıfatlarıyla sık sık magazin sayfalarında boy gösteriyordu. Bir yıl ssonra evleneceği ve 12 yıl sonra kendine boşanma davası açacak olan Alara'yla evini dekore ettirdiği yakın arkadaşı Caner Erdoğan'ın ofisinde tanıştı. Alara, Erdoğa'ın yeğeniydi. Bir süre gece kulüplerinde birlikte görülen ikili 5 Kasım 1997 yılında New York'ta sade bir nikahla evlendi.


İlk çocuğunu Amerika'da ikinci çocuğunu da İstanbul'da doğuran Alara Uzan, eşi Cem Uzan'ı hiç yalnız bırakmadı. Başkanı olduğu vakfa 400 bin dolar bağışlayarak tanıştığı Prens Charles'ın davetinde de siyasete girdiğinde gittiği tozlu Anadolu yollarında da Cem Uzan'ın yanındaydı.

Modern görünümüyle en güzel first lady adayları arasında yer aldı. Bundan iki yıl önce Yeditepe Üniversitesi' İç Mimarlık Bölümü'nden üçüncülük derecesiyle mezun olduğunda bu sefer de Cem Uzan onu mutlu gününde yalnazı bırakmadı. Mezuniyet töreninde 'Yüksek Onur Belgesi'ni 'velisi olarak size veriyorum' diyerek Cem Uzan'a uzatan Bedrettin Dalan'ın, hakkındaki Ergenekon soruşturması nedeniyle Cem Uzan'ın da hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle şimdi Türkiye'ye dönemiyor olması da ilginç bir tesadüf oldu.

UZAN İMPARATORLUĞUYLA EVLİLİĞİ DE YIKILAN 450 YILLIK İSTANBULLU

Önce facebook'ta ayrıldı

Uzan ailesinin yaşadığı sancılı sürecin Cem-Alara Uzan evliliğini de olumsuz etkilediği ve ikilinin ayrılabileceği bir yıldır cemiyet dünyasında dile getiriliyorda. Alara Uzan, geçtiğimiz Ekim ayında facebook'taki profilinde 'evli' açıklamasını 'single'a çevirdikten sonra ayrılık dedikoduları ciddiyet kazandı.

Ailesi 4. Murat'ın raportörü

Alara Uzan, cemiyet hayatında saygın bir kişi olan Renç Koçibey'in kızı olarak 1973 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası 1993 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Aile geniş ve önemli yerlere gelmiş kişiler barındırıyordu. Cem Uzan'la tanışmasına vesile olan dayısı Caner Erdoğan, İstanbul'un ünlü mimarlarından biri halası Aylin Hanım eski bakanlardan Emre Gönensay'ın eşiydi.

Alara Uzan’ın ailesi 450 yıllık İstanbullu. Kökeni, 17. yüzyılda Osmanlı Sultanı 4. Murad’a devlet yapısındaki ve Timar sistemindeki bozukluklara ilişkin bugünkü “Koçibey Risalesi” olarak anılan raporu hazırlayan saray danışmanına dayanıyor. Askeri ve sivil, yüksek bürokraside yer alan birçok ismin yetiştiği Koçibey ailesinin son fertleri ise Alara Uzan ve kardeşi Seben. Modern ailesinde iç mimar olma hayalleriyle büyüyen Alara, erken evliliği nedeniyle ertelediği mimarlık eğitimini iki yıl önce tamamlayabilmişti. Renç Emre ve Yasemin Paris adlı iki çocuk dünyaya getirdi.

UZAN İMPARATORLUĞUYLA EVLİLİĞİ DE YIKILAN 450 YILLIK İSTANBULLU

Ailenin tüm mallarına TMSF tarafından el konulduğunda da Genç Parti'yi kurup seçim gezilerine çıktığında da eşini yalnız bırakmamıştı. Geçtiğimiz Ekim ayında gazetelerde çıkan “Ve Uzanlar kaçtı” şeklindeki haberden sonra evliliklerinin de bittiği ortaya çıktı. Kırmızı bültenle aranan Cem Uzan Paris sokaklarında çekilen fotoğraflarıyla gazete sayfalarını süslerken aynı günlerde Alara da yalnız ve mutlu güzel olarak Elle Decor dergisinin kapağını süsledi. Şimdi evlilik sözleşmesi Amerika'da kocası Fransa'da olan Alara'nın zorlu boşanma sürecinin seyri merakla bekleniyor.
İhanet iddiaları

Ayrılık söylentisinin yayıldığı günlerin hemen ardından Alara'nın adı iki ayrı aşk haberiyle gündeme geldi. Evliliğin bozulmasına Yunanlı bir futbolcuyla yakınlaşmasının neden olduğu iddia edildi. Sonra Yunanlı bir futbolcu değil genç bir Türk işadamıyla beraber olduğu söylentisi yayıldı. Öte yandan aşk söylentilerinin Amerika'da yapılan evlilik sözleşmesinde yer alan “İhanet sonucu boşanma halinde hiçbir hak talep edilemez” maddesinin işlemesine gerekçe yaratmak için Uzanlar'a yakın kişiler tarafından yayıldığı iddia ediliyor.

Bülent İpek (habertürk)