Bir zamanlar günümüzdeki ünlüler de çocuktu. Onlar da nice bayramlar yaşadı, harçlık aldı, el öptü. Ne var ki o bayramlardan kimi buruk, kimi coşkuluydu. Tepeden tırnağa yeni giysilere bürünenler olduğu gibi, yoksulluğu bilmeden babasına içerleyip eskimiş ayakkabılarını nemli gözlerle giyenler de vardı. Onlar da çatapatlı, mantar tabancalı, atlıkarıncalı, kayık salıncaklı sevinçlerle kucaklaştı. Hepsinin unutamadığı bayramlık anıları oldu. İşte, bayramlık anılar…
Sezen Aksu: Babaannemin mis kokulu mendilleri - İzmir’de çocukluğumda, en büyük zevkim rahmetli babaannemin elini öpmekti. Para pul değil de, onun bana hediye ettiği misler gibi kokan mendilleri unutamıyorum. O bayramlar başkaydı.
Hande Yener: Kovboy çizmelerimi unutamam - Çocukluk bayramlarımdan aklımda kalan tek şey kovboy çizmelerimdir. Arife akşamı babamın getirdiği kovboy çizmeleri beni çok mutlu etmişti ve o gece sabaha kadar bir türlü uyku tutmamıştı. Sabah erkenden de kendimi sokağa atmıştım.
Ebru Gündeş: ayramlarda kalan hüzünlerim - Bayramlar benim için ekstra acıları olan günler demekti. Çocuk yüreğim yine de umutlanır, belki babam bu bayram çıkar gelir diye beklerdim. Ama her bayram aynı düş kırıklığını yaşardım. Babam gelmezdi ve ben hep o hüzünleri yaşardım.
Gülben Ergen: Kırmızı pabuçlarım - Bayram anısı olarak altı yaşındayken hayalini kurduğum kırmızı pabuçları bayram sabahı kalktığımda başımın ucunda gördüğümde dünyalar benim olmuştu! Ve o gün bayramlık ayakkabıları giyerek, el öpmeye tüm komşulara gittim. O gece o ayakkabılarla birlikte uyumuştum.
Nilüfer: Sokağa çıkmanın mutluluğu - Cihangir’de otururduk ve dördüncü kattaydık. Ailenin tek çocuğuydum ve annem beni oynamak için pek sokağa bırakmazdı. Bu nedenle bayramlar benim için ailece dış dünyaya açılmanın keyfi demekti. Bayramlarda hiç canım sıkılmazdı.
Hülya Avşar: Makyaj yaptım, babam çok kızdı - 14 yaşındaydım ve bayramın ilk günü aynanın karşısına geçip gözlerime rimel sürmüştüm. O yaşta makyaja çok meraklıydım. Ancak nur içinde yatsın, babam o halimi görünce küplere bindi. Gözlerimi hemen silmemi istedi. Bu durum çok ağrıma gitti ve çok ağladım tabii. Bayram ziyaretlerine rimelli değil şiş gözlerle gittim.
Türkan Şoray: Yağmur’la ilk kez… - Kızım Yağmur’la birlikte geçirdiğim ilk bayramı unutmam mümkün değil. İnanılmaz bir duyguydu bu, kızım çok küçük olmasına rağmen sabah erkenden onu güzelce giydirmiş, karnını doyurmuştum. Henüz bebekti ama Yağmur’la birlikte olmak, bayramı onunla yaşamak bana inanılmaz bir keyif vermişti. Hâlâ o bayram aklımdadır.
Nazan Öncel: Anneannemin köydeki baklavaları - Torbalı’nın Özbey Köyü’nde anneannemin çiftlik evinde toplanırdık... Aile büyüklerinin bütün çocuklarını, torunlarını bir araya getirdiği bayramların birinde bayramı anneannemin yaptığı baklavaların tadında geçirdiğimizi hatırlıyorum. O üç kısa günden sonra bir daha hiçbir bayram öyle güzel gelmedi bana.
Behzat Uygur: Kulise gelen yemekleR - Bir Anadolu turnesiydi, Isparta’daydık. Oyun öncesi bir radyo programına çıktık. Oradaki sohbetimizde sevdiğimiz yemekleri söyledik. Bir teyze bizim programı dinlemiş; matine suare arası kulise geldi. Yanında da tencereler var. Zeytinyağlı yaprak sarmış ve bizim sevdiğimizi söylediğimiz diğer yemekleri yapıp getirmiş. Bundan daha güzel ne olabilir? Hangi ödül bir sanatçıyı bu kadar mutlu edebilir ki? Anadolu’daki seyirci bu işte…
Metin Akpınar: Çingene Hakkı Konağı’nda tören - Doğup büyüdüğüm Aksaray ve orada yaşadığım bayramları unutmam mümkün değil. Çingene Hakkı’nın konağında otururduk ve bayramın ilk günü ev ahalisinin bayramlaşması büyük bir töreni andırırdı. Tabii ben de biriktirdiğim harçlıklarımla çok mutlu olurdum.
Nebahat Çehre: Atlıkarıncaya binemezdim - Bayram denilince aklıma hep atlıkarıncalar gelir. Midem çok hassas olduğu için binemezdim, o döndükçe midem bulanırdı. İçim giderdi, binenleri gıptayla izlerdim. Bunun dışında bayramlarım çoğunlukla film setlerinde geçmiştir.
Kerem Alışık: AYHAN IŞIK'IN BAYRAM HARÇLIKLARI - Hiç unutmam, merhum Ayhan Işık mutlaka her bayram Valikonağı'ndaki bizim eve ziyarete gelirdi. Ve o gelince, kapıdaki arabasının koruması da bana ait olurdu. "Kerem, sen arabayı kolla" derdi ve o evdeyken ben kapıda arabasını beklerdim. Çocuklar gelip çizmesin, zarar vermesin diye. Finalde iyi bir bayram harçlığı alırdım. Ayhan Işık'ın cömert bayram harçlıkları çocukluğumun mutlulukları arasındadır.
Göksel Arsoy: AMCAMIN YENİ BESTESİNİ HATIRLIYORUM - Bir bayram sabahını hiç unutmam. Amcam Yesari Asım Arsoy eve gelmiş ve yeni bestelerinden birini terennüm etmişti. Çok güzel bir bayram sabahıydı o. Amcamı onun sesini ve o sabahı her hatırlarım.