Üç dizinin çalışanları Endemol'den hakları istedi!

"Paramparça", "Evlat Kokusu", "Dayan Yüreğim" dizilerinin oyuncuları ve set ekibi çalışanları paralarını alamadıkları gerekçesiyle bugün yapım şirketinin önünde yeniden bir araya geldiler. Muhatap bulamayan çalışanlar, şirketi alkışlarla protesto ettiler.

Üç dizinin çalışanları Endemol'den hakları istedi!

"Paramparça", "Evlat Kokusu", "Dayan Yüreğim" dizilerinin oyuncuları ve set ekibi çalışanları paralarını alamadıkları gerekçesiyle bugün saat 16.00'da yapım şirketi Endemol Shine Türkiye'nin önünde basın açıklaması yaptı.

Kısa süre önce "Dayan Yüreğim" dizisinin oyuncuları ve set çalışanları, ödemelerini almadıkları için yapım şirketi Endomol Shine Türkiye'nin Levent'teki binası önünde protesto gösterisi yapmışlardı.

Başrol oyuncuları Ece Uslu ve Ege Aydan'ın da bulunduğu protesto sonrası Endomol Shine şirket içindeki görev değişikliğini gerekçe göstermişti.

Ancak Endomol Türkiye'nin ödeme yapmadığı tek dizinin "Dayan Yüreğim" olmadığı ortaya çıktı. "Paramparça" ve "Evlat Kokusu" dizilerinin oyuncuları ve set çalışanlarının da aynı problemi yaşadıkları öğrenildi.

"Paramparça", "Evlat Kokusu", "Dayan Yüreğim" dizilerinin oyuncuları, set emekçileri, yönetmen ve yazarları bugün bir kez daha Endomol Shine Türkiye'nin Levent'teki binasının önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

Muhatap bulamayan çalışanlar, Endemol Shine Türkiye'yi alkışlarla protesto etti.

Ünlü oyuncular Erkan Petekkaya, Ertuğrul Postoğlu gibi isimler de çalışanlara destek verdiler.

Protestoda konuşan Erkan Petekkaya, "Bu zamana kadar sustuysak etik anlayışa aykırı olduğundan, bize yakışmayacağından dolayı sustuk ama artık kazıklandığımızı hissettik. İnsan hakları diye bağıran Avrupalılar'ın ülkemize gelerek yaptıkları bu işte. Gerekirse kalkar Hollanda'ya gideriz. Hukuki sürecimizde başladı. 15 bölümlük alacağım var. Artık canımıza tak etti. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Üç dizinin çalışanları Endemol'den hakları istedi!

ŞÜKRAN OVALI'DAN DA DESTEK

Ünlü oyuncu Şükran Ovalı da sosyal medya hesabı Instagram'dan basın açıklaması anında çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak "Çalışanın Emeğinin karşılığını vericeksiniz #endemolshine" paylaşımında bulunarak çalışanlara desteğini açıkladı.

Üç dizinin çalışanları Endemol'den hakları istedi!

ŞİRKET CEO'SUNDAN AÇIKLAMA
Endemol Shine Türkiye Ceo’su Hakan Eren, Endemol Shine'da yaşanan ödeme sıkıntısı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Ayrıca Cuma günü mağdur olan oyuncu, ekip ve tedarikçilerle görüşmek üzere şirketin kapısına kilit vurduran Türkiye sorumlusu Wim Ponnet ve Marina Williams’ın İstanbul’a geleceği öğrenildi.

Hakan Eren'in yaşanan süreçle ilgili açıklaması şöyle:
Apollo Global ve 21 st Century Fox ortaklığında dünyanın en büyük medya prodüksiyon şirketi Endemol Shine’ın ülkemize, çalışanlarına, iş ortaklarına ve bizlere yaklaşımını; yaşamakta olduğumuz sürece üzülerek ve hayretle takip ediyorum. 8 yıldır görev yaptığım şirketin ve bizlerin bugün içine sokulduğu durumun izahı profesyonel anlamda mümkün değildir. Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan kriz sonrası holding yönetiminde anlaşılamaz şekilde olumsuz yönde bir tavır değişikliği olmuştur. Son bir yıldır yaşanan nakit darlığının ana sebebi olan ticari kararlar tarafımızca değil, Holding yönetimince alınmış olup, kayıtlarla sabittir.

Ödemelerin yapılabilmesi için gruptan çeşitli kereler fon talebinde bulunduk. Zamanında ve yeterli miktarda fon aktarımı olmadığından; tüm alacaklı arkadaşlarımız gibi ücretli çalışanı olduğum için Endemol Türkiye adına lokal kaynaklardan şirketin kredi kullanabilmesi ve insanlara ödeme yapılabilmesi için bankalara yüksek tutarlarda şahsi kefaletlerimi verdim. Süreçte 3-4 kez istifa girişimim oldu, ancak kimsenin mağdur olmaması adına hep geri adım attım. 1 aydır şirketle hiçbir ilişiğim kalmadığı halde holding şahsi risklerimi kaldırmadığı gibi, süreci ele alış şekli ile bizleri de zan altında bırakmıştır.

Kamuoyu bilmelidir ki tarafımca hesabı verilemeyen tek bir kuruş yoktur. ES Türkiye finans ekibi aylık olarak tüm dünya ile aynı anda SAP ve detaylı finansal analiz raporlarını Holding’le paylaşmaktadır. Ayrıca Holding’in iç denetimi dışında finansallar yabancı bir denetim kurumunca her çeyrekte denetlenmekte ve gruba tam tasdik raporları gönderilmektedir.

Gelinen süreçte benim için özlük haklarım ve ES Türkiye’nin hukuka aykırı bir şekilde şahsıma isnad edilen suçlamalar sebebiyle maddi / manevi tazminat hakkım da dahil olmak üzere tüm yasal yollara avukatım tarafından başvurulacağı kamuoyu / ilgililere saygı ile duyurulur.

Endemol Shine Group'tan basın açıklaması yayınlandı!
Son dönemlerde Paramparça, Kördüğüm, Dayan Yüreğim ve Evlat Kokusu'nun oyuncu kadrosu ve reji ekiplerine ödeme yapmadığı için protestolara maruz kalan ve son olarak haciz kararı çıkarılan Endemol Shine Türkiye hakkında bağlı olduğu Endemol Shine Group tarafından bir basın açıklaması yayınlandı.

İşte o açıklama:
Endemol Shine Group olarak değişen sektör dinamiklerinin ışığında Türkiye’de yer alan yerel işletmeyi gözden geçirme çalışmalarını başlattık.

Bu gözden geçirme sürecinde, Endemol Shine Türkiye yönetiminde pek çok ciddi sorun tespit ettik ve bu tespitler neticesinde CEO Gökhan Tatarer ile COO Hakan Eren’in görevlerine son verildi.

Endemol Shine Group bağımsız finans ve hukuk danışmanlarıyla birlikte Türkiye’de operasyonu devam eden şirketin bekleyen tüm borçlarının yerlerini bulabilmesi için ayrıntılı ve kapsamlı analizler yapmaktadır. Alacaklıların temsilcileriyle görüşmeler haftanın son günü (16 Haziran Cuma) itibarıyla başlayacaktır.

Endemol Shine Türkiye’nin geciken ödemelerinin bazı kişiler üzerinde yarattığı etkinin bilincindeyiz ve bu problemi elimizden geldiğince hızla çözebilmek için çalışmaktayız. Bu süreç, Endemol Shine Türkiye’nin süregelen işlerinin ayrıntılı olarak incelenmesini gerektirdiğinden planlanandan daha fazla vakit almakta olduğu için özür diliyoruz.

Önümüzdeki adımlarımız hakkında da duyurular yapmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla
Endemol Shine Group

Üç dizinin çalışanları Endemol'den hakları istedi!