TOPLANAN PARA 32 MİLYON TL OLDU!

Kanal D, ATV, CNN Türk, Fox, Star TV, Kanaltürk, NTV, Kanal24, a HBR ve Beyaz TV ortak yayın yapıyor. “Van İçin Tek Yürek” adlı yardım kampanyasıyla deprem felaketinin yaraları sarılacak.

TOPLANAN PARA 32 MİLYON TL OLDU!

Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu kampanyaya 1 milyon TL'lik nakit yardım, ayrıca Van'a Mehmet Erdemoğlu adına 3 milyon TL'lik okul yaptıracaklarını ifade etti.

ETİ Yönetim Kurulu Başkanı Firuzan Kanatlı da 1 milyon TL'lik yardım yapacaklarını açıkladı.

Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek 1 Milyon TL bağışladı.

Evkur Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kan 2 milyon TL yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Acun Ilıcalı Van'a 1 okul bağışladığını söyledi.

Toplamda 32.068.922 TL oldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TELEFONLA KATILDI

Geceye Suudi Arabistan'dan dönen Başbakan Tayyip Erdoğan telefonla katıldı. Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye'nin geleceği için barışa katkı için bu kampanya ayrı bir adım olacak. Ülke genelinde yapılan bağışlara baktığımızda halkın bu duyarlılığı gözlerimizi yaşatıyor. Bu dayanışmayı Somali'de de gördüm, Erzurum da da gördüm. Halkımızın bu ilgisine çok teşekkür ediyorum. Sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum. Van'da kaybettiklerimizin acıları yeni bir dönem başlattı. Depremde kaybettiğimiz kara gözlü Yunusumuzu unutmak mümkün değil, Azra'yı unutmak mümkün değil, nolur bu ülkede artık kaçak yapı yapılmasın. Sizleri kutluyor ve tebrik ediyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum.

Başbakan Erdoğan yıkılması düşünülen çürük yapılar için de şunları söyledi:

"Yakılacak binalara bir enkaz bedeli biçeceğiz. Biz bu binaya bir enkaz bedeli biçeceğiz, yapmakta olduğumuz binadan daire vereceğiz. Ödeme kolaylığı sağlayacağız.

Bunun dışında ödeme imkanı olan vatandaşlara da ciddi indirim yapacağız. Bu işi de TOKİ vasıtası ile yapacağız. Yeni oluşturduğumz Çevre ve Orman Bakanlığı vasatasıyla bu işi gerçekleştireceğiz."