TELEKULAK SKANDALINA ADI KARIŞTI İŞİNDEN OLDU!

Rahşan Gülşan bugünkü köşe yazısında Nilay Yılmaz ve Rıdvan Dilmen ikilisini kaleme aldı. İşte o yazısı;

TELEKULAK SKANDALINA ADI KARIŞTI İŞİNDEN OLDU!

Milliyet Gazetesi spor yazarlarından Nilay Yılmaz'ın işine dün son verildi. Normal şartlar altında bir arkadaşımız işsiz kaldığı için üzüleceğimiz bir haber bu.


Bu köşede yer bulması mümkün olmazdı. Sektörel bir üzüntü olarak kalırdı. Ama Nilay Yılmaz sıradan bir isim değil. Telekulak skandalında Rıdvan Dilmen'in dinlettiği iddia edilen sevgilisi. Ben bu haberi yani Nilay Yılmaz'ın işten çıkarılacağını,  skandalın ilk gününden beri biliyordum. Nilay Hanım'ı tanıdığımdan filan değil. Bu işlerin bu ülkede hep böyle gelişmesinden, bedelleri hep kadınların ödemesinden. Erkeğin elinin kiri olmayı, bizim cinsimizin yüzyıllardır iyi bildiğinden.


Ama yakın çalışma arkadaşları onun işten çıkarılma kararının olayların duyulduğu ilk gün verildiğini biliyorlardı. Bana da önceden haber verdiler işten çıkarılacağını. Neredeyse bir aydır ben de biliyordum.


Dün kaçınılmazın gerçekleştiğini öğrendim son telefonda. Haberi veren arkadaşımın numarasını görünce anladım Nilay'ın köşesinin adı gibi yakan topa kurban gittiğini. Geçen Hafta Rıdvan Dilmen NTV ile milyonlarca dolarlık bir anlaşma imzaladı. Kariyeri tam gaz ilerlemeye devam ediyor yani. Daha fenası, Milliyet Nilay'ın işine son verirken Rıdvan orada yazmaya devam edecek.


Üstelik Nilay o davanın da mağduru. Evli sevgilisi tarafından telefonları dinletilmiş.

Çok haksız ve medyada erkek egemenliğinin nasıl sonuçlar verdiğini görmek için önemli bir olay. Bunu yazmak zorunda olduğum için çok üzgünüm! Artık, yorumlarına bayıldığım, “Bu gol olur” dediğinde futbol topunun sözünden çıkmadığı Rıdvan'ı izlemek benim için daha da zorlaştı!