SİNEMA DEVLERİNE ALTIN KOZA ÖDÜLÜ!

Adana'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde yıllarını sinemaya vermiş yönetmen Ömer Lütfi Akad, Türk Sineması’na katkı sağlayan Cahit Berkay ile oyuncular Filiz Akın ve Yusuf Sezgin’e ‘Yaşam Boyu Onur Ödülleri’ verildi. Sanatçılar ödüllerini alırken duygusal anlar yaşadı.

SİNEMA DEVLERİNE ALTIN KOZA ÖDÜLÜ!

Zaimoğlu Park Zirve’nin açık hava bölümünde yapılan ve Ayşenur Yazıcı’nın sunuculuğunu üstlendiği gecede Yeni Türkü Grubu konser verdi. Sahneye çağrılmadan önce ödüle değer görülen sinema emektarlarının hayatlarıyla ilgili sunum yapıldı. Geçen yıl aynı ödülü alan sanatçı Selda Alkor, müzisyen Cahit Berkay’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, oyuncu Yusuf Sezgin’ne, Adana Valisi İlhan Atış da sanatçı Filiz Akın’a ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü verdi. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan 93 yaşındaki yönetmen Ömer Lütfi Akad’ın katılımcılara gönderdiği mesaj sinevizyondan izletildi. Akad’ı tüm katılanlar ayakta alkışladı. Ödül alan sinema emekçileri, hayat ve meslek öykülerinin anlatılırken, duygusal anlar yaşadı.

ALTIN KOZA’NIN PEŞİNDEN ÇOK KOŞTUM

Ödül töreninde konuşan Vali Atış, festivale katılan tüm sanatçılara teşekkür ederek, “Kentimize yıldız yağdı çok mutluyuz. Şu anda Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi model olacak kadınlardır. Güzelliği, zarafeti, sanatçı kişiliği ve muhteşemliğiyle Anadolu kadınlarına örnek olan Filiz Akın’a ödülünü sunmaktan onur duyuyorum” dedi. Ödülünü alırken duygusal anlar yaşayan sinemanın sarışın masumu Filiz Akın, birçok filmiyle Altın Koza’ya aday olduğunu fakat hiç alamadığını belirtti. Onur Ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Akın, “Ben Altın Koza’nın peşinde çok koştum. Onursuzlar, Utanç ve Ankara Ekspresi filmleriyle yakalamak isterdim bu ödülü. Ama onur ödülü büyük bir zevk ve heyecanmış. Çok etkilendim. Benim de artık bir Altın Kozam var” dedi.

Müzisyen Cahit Berkay, hazırlanan yaşam öyküsünün kendisini çok etkilediğini ve ağlamamak için kendini zor tuttuğunu vurguladı. Sinemaya 46 yıllık emek veren Yusuf Sezgin ise, “Sinema benim yaşam biçimim ve hayatımın enerjik parçası oldu. Türk sinemasında 46 yıl oyuncu olarak çalışmanın onuru ve gururunu yaşıyorum” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da vatandaşların gelen sanatçılara yoğun sevgi seli gösterisinde bulunduğunu ve festivalin coşku içinde geçtiğini söyledi.