ŞEYTAN PABUCU TERS GİYDİ!

Telekulak operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakılan eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in hem eşi hem de sevgilisini telekulak çetesine takip ettirdiği ortaya çıktı.

ŞEYTAN PABUCU TERS GİYDİ!

Çok sayıda ünlü isim kıskançlık ve merakına yenilerek çeteden yardım istemiş İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 yıl önce aldığı 'GSM şirketi çalışanlarının görevlerini kötüye kullandığı' şeklinde ihbar üzerine başlattığı operasyonda gözaltına alınan 'Dinleme Çetesi'nin birçok kişinin telefonlarını dinlediği ve kayıtlarına ulaştığı ortaya çıktı.

Liderliğini F. B. ve M. Y.'nin yaptığı öne sürülen çetenin kayıtlarında Rıdvan Dilmen, oyuncu Mehmet Aslan, manken İrem Otuz gibi ünlü isimler de bulunuyor.

ÇETE 24 SAAT TAKİP ETMİŞ

Dilmen'in sevgilisi N.Y'yi 24 saat telekulak çetesine dinlettirdiği ortaya çıktı. Spor yazarı N. Y.'nin tüm telefon dökümlerini çıkarttıran Dilmen'in, dökümleri mail yoluyla aldığı anlaşıldı. Dilmen'in, sevgilisi N. Y.'nin tüm irtibatlarını öğrenmek için ağabeyi, babası, annesi, İBB Futbol Kulübü antrenörü Abdullah Mucip Avcı, Zuhal Bakan, Milliyet Gazetesi Spor Müdür Yardımcısı Fuat Ercan ve spor muhabirleri Alper Hamitoğlu, Hülya Haraç ve Sevinç Çiftçi'nin de telefon dökümlerini temin ettiği belirtildi.

Rıdvan Dilmen'in şebeke lideri M. Y. ile 2008'de yaptığı görüşmede '3 tane numara var bunlarla ilgili bilgi istiyorum. Bu iki şahıs arasında bir görüşme veya mesaj var mı öğrenmem gerek' dediği M.Y.'nin ise, 'Ooo... Basit be babacığım bu ne ya sorduğun soruya bak biz sana 1 sene evvel ki olayı çözmüşüz' yanıtı verdiği belirlendi. Numaraları mesajla göndermesini isteyen M.Y, 'Pele şimdi sen bunların ne mesajlaştığını mı görmek istiyorsun yoksa mesajlaşıyorlar mı onu mu görmek istiyorsun?' diyor ve Dilmen'in yanıtı ise, 'Telefonlaşıp telefonlaşmadıklarını veya mesajlaşıp mesajlaşmadıklarını öğrenmek istiyorum' oluyor.

İŞTE KONUŞMALAR

Şebeke N.Y'ye 'Maradona' ismini takarken Rıdvan'a da 'Pele' rumuzuyla hitap ettikleri ortaya çıktı. Çete lideri M.Y. ile Dilmen arasında geçen kıskançlık konuşması teknik takibe şöyle takıldı:

R. Dilmen - Huzursuzum hocam. Ya sabahtan annesiyle buluştu, ben onları sabah evden aldım. En son 22.40'ta 'iyi geceler' mesajı attı. Başka biriyle mesajlaşıyor şüpheleniyorum.

M.Y. - Pele yok ya, 24 saat kontrolüm altında. Başkalarıyla mesajlaşmasının önüne geçeriz.

TANJU BİR ŞEYLER KARIŞTIRIYOR

- R. Dilmen: Özel bir şey söyledim sen dikkate almadın ya, Tanju bir şeylerle uğraşıyor. Bak biraz önce NTV'den, Sabah'tan aramışlar, N.'yi soruyorlar. Müzik dinletip kapatıyorlar, yani anladın mı bir şeyler çeviriyor bu. Beni aradı bir ay önce, 'Sen bir kızla birlikteymişsin' dedi 'Çok konuşuluyor sağda solda bu gazetecilere de ben söyledim yazmayın diye' dedi. '...ne, sen neyi araştırıyorsun, bak yarın bir gün bir şey olduğu zaman sana konarım' dedim. Eşimle 15 sene önce birlikteyken bu i... gazeteye verdi biliyor musun?

Dilmen'in eşi Ayşe Nur Dilmen ve bazı at sahiplerinin de aralarında bulunduğu birçok kişinin görüşme dökümlerini de aldığı belirlendi..