SEDEF AVCI, YENİ DİZİSİNİ ANLATTI..

Mankenlikten oyunculuğa geçen Sedef Avcı, kariyerinin en parlak günlerini yaşıyor. Dizide Ezel’in peşinden koşan Bahar’ı oynuyor ama, en beğendiği karakter başka.

SEDEF AVCI, YENİ DİZİSİNİ ANLATTI..

Halil’in Menekşe’siydi. Şimdi de Ezel’in Bahar’ı. Gerçek hayatta ise Yaprak Dökümü’nde Cem’i oynayan Kıvanç Kasabalı ile evli. Sedef Avcı ile 19 yaşında başladığı kariyerini, başrolleri Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Barış Falay ve kendisinin paylaştığı Ezel dizisini konuştuk. Ona göre Ezel, gerçek hayatta da bu tür hikâyeler çok olduğu için reyting rekorları kırıyor. Yani herkes aldatıyor, aldatılıyor; bilerek ya da bilmeyerek birileri tarafından satılıyor. Diziye gelirsek; Sedef Avcı’nın söylediğine göre, her şey Bahar ile başladı ve onunla bitecek. Çünkü o, aslında bütün hikâyenin ve ihanetlerin tek nedeni.

- Ezel dizisi için hazırlıklar ne zaman başladı?
Proje bana bir yıl önce geldi. Aslında o zaman gerçekleştirilecek bir işti, fakat geçtiğimiz yıl pek çok açıdan kısır geçti ve yapımcı firma Ezel’i bekletmek istedi. O nedenle Ezel’i bir yıl beklemek zorunda kaldım. Daha önce rol aldığım Menekşe ve Halil dizisinde de aynı yapımcıyla çalışmıştım. Ben onlara
güvendim, onlar da bana.

- Ezel’i beklerken neler yaptınız?
Aslında sabırsızlıkla geçen bir dönemdi, çünkü diğer iş tekliflerini reddediyordum. Çalışmayı çok sevdiğim için biraz zorlandım. Ama her zaman bu kadar kaliteli işler yakalayamıyorsunuz; geçiş süreci biraz zordu ama sonunda beklediğime değdi.

- Bir model, senaryoyu nasıl okur?
Kendi adıma konuşayım; artık aşinayım ben bu işe. Bir projeyi kabul etmem için yapım şirketini, senaryoyu ve oyuncularını bilmem gerekiyor. Önceliğim ve gözettiğim ana unsurlar bunlar. Senaryo konusunda biraz hislerimle karar veriyorum. Hangisine kendimi yakın hissediyorsam ya da kariyerim için hangisinin iyi olacağını düşünüyorsam onu seçiyorum.

- Dizindeki dört başrolün üçünü mankenlik kökenli oyuncular canlandırıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?
Benim için bu oyuncuların alternatifi yok. “Acaba bizim rollerimizi başka kim oynayabilirdi” sorusunu sorduğumda, bir yanıt bulamıyorum.

- Dizide en sevdiğiniz karakter hangisi?
Kerpeten (Ali). Çünkü yeri geldiğinde bir insanı öldürecek kadar acımasızlaşıyor, ama Bahar’ın
yanındayken, yaşamadığı tüm duygularını ortaya çıkaran bir çocuğa dönüşüyor.

- Farklı duyguları nasıl çalışıyorsunuz?
Menekşe ve Halil dizisinde İpek Bilgin’le çalışmıştım. Onun uyguladığı bir yöntem var; Eric Morris sistemi. Bu biraz içe dönük bir çalışma şekli. Kendi yaşadıklarınızdan çıkarımlarla hazırlanıyorsunuz rolünüze. Ama kendinizle alakalı olduğu için biraz zamana ihtiyaç duyuyorsunuz.
HT Pazar