RTÜK BAŞKANINDAN AŞK-I MEMNU YORUMU!

RTÜK Başkanı Davut Dursun, 'Bu toplum öpüşmeyi bilmeyen bir toplum değil ki, ama insan ekranda gördüğü öpüşmeyi çok izliyor'

RTÜK BAŞKANINDAN AŞK-I MEMNU YORUMU!

Davut Dursun, "Aşk-ı Memnu... Hepiniz şikayetçisiniz değil mi? Ama Aşk-ı Memnu’nun final sahnesindeki öpüşme sahnesi neden Türkiye’de reyting zirvesi yaptı? Bu toplum öpüşmeyi bilmeyen bir toplum değil ki. Ama ekranda gördüğü öpüşmeyi en çok izliyor. O zaman yayıncı ne yapıyor. En çok izlenmek için para kazanmak için en çok izlenen şeyleri yapmak zorunda kalıyor. Burada elbette ahlaki ilkeler de zorlanıyor" diye konuştu.

"Buna engel olunacaksa elimizdeki kumandayla, Medya Okur Yazarlığı’yla, Koruyucu Sembol Sistemi’yle engel olacağız" diyen Dursun, hiçbir kanun koyucunun televizyon yayıncısına, "Bunu yaparsan televizyonunun şartelini indiririm" diyemeyeceğini söyledi.

Bu durumun sanıldığı kadar kolay olmadığını ifade eden Dursun, "Tamamen katılıyorum. Ahlaki ilkeleri zorluyor. Burada ciddi bir problemimiz var. Yasa koyucu diyor ki, (Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı yayın yapılamaz).

Şu toplumun milli ve manevi değerleriyle Etiler’de oturanların milli ve manevi değerleri aynı mı?" RTÜK’te 9 üyenin bulunduğunu, zaman zaman kendi aralarında bir takım raporları görüşürken kendisinin "Böyle bir klip olmamalı, bu kötü örnektir" dediğini, diğer bir üyenin ise bunu çağdaş bulduğunu anlatan Dursun, "9 kişi bir ahlaki ilke üzerinde uzlaşamıyoruz. Bütün toplumun ortak ahlaki ilkesini nasıl bulacağız" dedi.

Sihirli diziler konusunun da ciddi bir problem olduğuna dikkati çeken Dursun, "Harry Potter, Türkiye’de en çok izlenen filmlerden biri. O da bir sihirli film değil mi? Sihirli diziler çocukları bir bakıma gerçek hayatın dışında bir dünyaya taşıyor. Çocuklarımıza anlattığımız masalların gerçek hayatla ilgisi var mı? Keloğlan masalının gerçek hayatla ilgisi var mı? Ama zararı yok.

Bunları yasaklama şansı yok. Neye dayanarak yasaklayacaksınız?" şeklinde konuştu.