NURİ'NİN OYUNCULARI DİZİYİ ANLATTI!

Kanal D’nin yeni komedi dizisi ‘Nuri’ pazar günü başlıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini Tayfun Güneyer’in yaptığı dizinin başrol oyuncuları Meltem Cumbul, Oktay Kaynarca ve Öykü Çelik’le konuştuk. Kaynarca, “Trajik bir durumu mümkün olduğu kadar eğlenceli anlatacağız” diyor

NURİ'NİN OYUNCULARI DİZİYİ ANLATTI!

Meltem Cumbul (Leyla): OYNARKEN ÇOK EĞLENİYORUM

* 'Nuri'yi kabul etmenizdeki en büyük etken neydi?
Uzun süre komedi yapmayışım oldu. Ekip çok muhteşem. Oktay ve Tayfun'la (Güneyer) tekrar bir arada çalışıyor olduğum için de çok mutluyum.

* Canlandırdığınız Leyla karakterinden bahsedebilir misiniz?
Çok güleryüzlü ve kararlı bir kadın. Oynarken çok eğleniyorum. Çocukluk aşkıyla evlenmiş, iki çocuklu bir kadın. Hiç beklemediği bir anda 21 yıllık eşi 21 yaşındaki bir kız için evliliğini bitiriyor. Leyla eşinden ayrıldıktan sonra travmatik bir durum yaşıyor. Arada iki çocuk olduğu için problem yaratmak istemiyor. İki yıl sonra Alaçatı'ya dönüyor. Nuri'nin işlettiği Nuri Palas'ın karşısındaki evini kafeteryaya çeviriyor. İntikam almak gibi bir düşüncesi yok ama hayatın akışı içerisinde Nuri'den intikam almaya başlıyor.

* Alaçatı'ya dönme nedeni Nuri mi?
Leyla intikam planları kurabilecek bir kadın değil. Onun için dönmüyor ama kalmasıyla birlikte olaylar gelişmeye başlıyor. Hayat bütün tuzakları Leyla adına ayarlıyor.

Senaryo bitti
* Oyunculuk dersleri vermeye devam ediyor musunuz?
Evet, öğretmenlik çok güzel. İyi ki böyle bir karar vermişim. Eric Morris metodu üzerine çalışıyoruz.

* Los Angeles'a sık gidip geliyorsunuz. Oradan sinema teklifi geldi mi hiç?
Evet, 1-2 film var. Ama onları yaz aylarında çekmeyi planlıyoruz.

* Sizin de senaryo yazdığınızı biliyoruz.

Yeni bitti. Zaman içerisinde anlatırım.

Öykü Çelik (Reyna): LEYLA'NIN YERiNDE OLSAM REYNA'YI DÖVERDiM
* Ekibe nasıl dahil oldunuz?
Ben başka bir iş için Süreç Film'le anlaşmıştım ama o iş ertelendi. Reyna karakteri için birini aradıklarını söylediler. Bir deneme çekimi yaptık, Tayfun Hoca beğendi ve rolü aldım.

* Reyna nasıl bir kadın?
Bugüne kadar canlandırdığım karakterlerden çok farklı. 23 yaşında eğlenceli bir karakter. Sörf yapmayı çok seviyor. Nuri'nin yeni karısı. Leyla'yla evliyken birlikte olmaya başlıyorlar. Başlarda Nuri'nin evli olduğunu bilmiyor. Ama sonra “Boşan gel” diyor. Akıllı bir kadın ama tecrübesiz.

* Siz aldatılsaydınız tavrınız ne olurdu?
Aldatılmak her kadının başına gelebilir. Ama benim başıma gelmesin çünkü ben Leyla'dan daha kötü olabilirim. Leyla'nın yerinde olsaydım Reyna'yı döverdim, dayaklık biraz.

* Peki, dizide Meltem Hanım'la çatışacak mısınız?
Henüz dayak yemedim. Ufak tefek laf sokuşturmalar var. Reyna, Leyla'nın daha çok üzerine gidiyor. Biraz kaşınıyor galiba.

OKTAY KAYNARCA (Nuri): TAM BİR SİT-COM

* Bu projede sizi ikna eden ne oldu?
Başta Tayfun oldu. Çünkü hem eski bir arkadaşım hem de birlikte uyumlu çalışıyoruz. Bir de komedi oynamanın benim için hoş olabileceğini düşündüm. Biraz köşelere oynamak lazım. Seyirciyi şaşırtmak gerekiyor. Hep aynı rolleri oynayan oyuncular sınıfında olmak istemiyorum. Mümkün olduğu kadar hayatımdaki renkleri göstermek istiyorum.

* Meltem Cumbul'la çalışmak nasıl?
Eski arkadaşımdır zaten. Birbirimizi çok severiz, o yüzden keyifli olacak çalışmak.

* Dizide eski karınız ve yeni karınız arasında kalıyorsunuz. Neler yaşanacak?
Bir erkek olarak bocalıyor tabii. Nuri'nin o trajikomik hali, içine düştüğü durumlar ve bunun içerisinden nasıl sıyrılacağına dair yaptığı planlar dışarıdan bakıldığında komik. Aslında travmatik bir durum ama biz güleryüzle anlatıyoruz meseleyi. Tam bir sit-com.

* Tanıtımlarda çok sakin duruyordunuz. Dizinin içerisinde de bu kadar sakin mi canlandırdığınız karakter?
Sakin olmaya çalışıyor çünkü yapacağı bir şey yok. Hayatın toplamında suçlu. Fıstık gibi bir kızla evlenmiş, Leyla'yı ortada bırakmış. Belki de hayatının hatasını yaptı, bilmiyoruz. İkisinin arasındaki o trajik durumu mümkün olduğu kadar eğlenceli anlatmaya çalışacağız.

* Sizce seyirci Nuri karakterini nasıl karşılayacak?
Sert köşeleri olan bir adamı oynadıktan sonra biraz daha light, biraz daha komik, içine düştüğü durumları komik hale getirmeyi başaran bir adamı oynamak hoş tezatlar oluşturuyor. Seyircinin de keyif alacağını düşünüyorum.

Set Arkası