MFÖ ile zamanda yolculuk!
7’den 70’e herkesin bildiği şarkılarıyla Türk Pop Müziği’nin baları efsane grup MFÖ, 15 Eikm Cumartesi akşamı Harbiye Açıkhava’yı coşturdu! Atlantis Yapım organizasyonuyla ‘Best Of Harbiye’ konserleri kapsamında sane alan MFÖ dolunayda nostalji rüzgarları estirdi.
Konserin açılış şarkısı MFÖ’nün 1985 yılında Eurovision’da seslendirdiği Diday Diday Day oldu. Işıklar açıldığında izleyenleri büyük bir sürpriz bekliyordu. Sahnede gerçek MFÖ yerine grubun Eurovision’daki haliyle tasvir edildiği Madame Tussauds İstanbul’da sergilenecek balmumu figürleri vardı.
Daha sonra 31 yıl önceki halleriyle Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur tıpkı balmumu heykelleri gibi baştan ayağa beyazlar içinde sahneye çıkarak konseri ‘Diday’ şarkısıyla başlattılar. Karşılarında iki MFÖ gören şaşkın ve coşkulu kalabalık ekibi ıslıklar ve alkışlarla karşıladı.
İlk şarkının ardından Mazhar Alanson “Tıpkı 85 yılında olduğu gibi giyindik sizler için. Bunlar da bizim balmumu heykellerimiz. Madam Tussaud ekibi yaptı, 85 senesindeki hallerimiz bunlar” dedi ve “Konsere gitmek meşakkatli iş. Evinizden çıktınız, buralara kadar geldiniz bu soğukta, teşekkür ederiz size” diyerek ‘Best Of Harbiye’ konserinin startını verdi.
Müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatan MFÖ konserin adına yakışır ‘best of’ bir repertuarla ‘Sarı Laleler’ ‘Yandım Yandım’ ‘Benim Hala Umudum Var’ ‘Psikopat’ ‘Olduramadım’ ‘Ali Desidero’ ‘Vurgun Yedim’gibi şarkılarıyla Açıkhava sahnesinde balmumu gençlik hallerine adeta taş çıkarttılar.
MFÖ’nün tüm şarkıları yaklaşık 5 bin seyirciyle hep bir ağızdan söylendi! Konseri izlemeye gelenler arasında Sertab Erener, Hande Soral ve Zafer Algöz gibi isimler de vardı.
Finalde dakikalarca alkışlanan ve ıslıklanan MFÖ yorulmak bilmeyen coşkulu seyircinin ısrarları karşısında ‘Güller’ ve ‘Ele Güne’ şarkılarıyla da bis yaptı!
5 aylık bir süreçte hazırlanan MFO figürleri için sanatçılar ile tek tek 4 saatlik vücut ölçüleri ve fotoğraflarının alındığı seanslar gerçekleştirildi. Hala 1985 Eurovision performanslarındaki gitarlarını kullanan grup üyelerinin enstrümanları için de aynı ölçümler yapılarak gitarların bire bir aynıları üretildi. Özkan Uğur da üretim sürecinde Londra Madame Tussauds Stüdyoları’na ziyaretlerde bulunarak süreci yakından takip etti.
Mazhar Alanson, “İlk başta böyle bir teklif aldığımda önemini çok anlayamadım. Sonra eşime ve arkadaşlarıma söyledim. Hepsi çok heyecanlandı. Anladım ki bu çok önemli bir şey. Şimdi çok mutluyum. Hepinizi açılışa bekliyoruz” dedi.
Özkan Uğur, figürde tasvir edilen hallerinin, Eurovision için hazırladıkları koreografinin bir parçası olduğunu anlattı. Fuat Güner ise, “Madame Tussauds İstanbul açıldığında ziyaret edenler çok heyecanlanacak çünkü birebir bizimle karşılaşacak. Üstelik ‘Bir fotoğraf çektirebilir miyiz’ demeden diledikleri gibi birlikte fotoğraf çektirebilecekler” diye konuştu.