MELTEM MİRALOĞLU'YLA EVLİLİK ÜZERİNE!

Mahsun Kırmızıgül, onun yüzünü gördüğünde, “Hayat sensin” dedi ve genç oyuncu Meltem Miraloğlu hayatımıza dahil oldu. ‘Hayat Devam Ediyor’da 70 yaşında biriyle evlendirilen 15 yaşındaki ‘Hayat’ı canlandıran Miraloğlu, kendisine oyuncu adayı diyor ve henüz bu işin çok başında olduğunu düşünüyor.

MELTEM MİRALOĞLU'YLA EVLİLİK ÜZERİNE!

* Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?
Küçüklüğümden beri sürekli film izlerdim. Liseden beri de sahnelerdeydim, birçok tiyatro oyununda rol aldım. Şimdi düşünüyorum da, galiba başka meslek yapamazdım. Ama ailem destekler mi tereddüdü yaşadım. Bana kalsa daha da erken yaşlarda oyunculuğa başlardım.

* Mardinli bir anne ve babanın kızısınız. Var olan kalıp yargılara bakarsak, anne-babanızın, oyuncu olmanıza karşı çıkması beklenir. Aileniz tepki gösterdi mi?
Ailem konusunda çok şanslıyım; çünkü beni çok desteklediler. Annem çok iyi ve örnek bir anne. Okumuş olsaydı, herhalde sosyal açıdan da çok iyi yerlere gelirdi. Fakat çocuk yaşta evlenmiş ve bazı yönlerden de eksik kalmış. Erken yaşta evlilik faktörüne baktığınızda bir de Mardin’le, Doğu’yla ilgili genel kalıplara baktığınızda, sizin de değindiğiniz gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Böyle bir tabloya karşıyım. Benim ailem de bu çok da gerçekçi olmayan, hayali tablonun dışındaydı. Umarım ömür boyu onlar için hayırlı bir evlat olurum.

“Bu kızı bulun”
* ‘Hayat Devam Ediyor’ dizisine nasıl dahil oldunuz?
Öncelikle belirtmeliyim ki dizinin arkasında harika bir ekip var. Ne zaman dizi setine gelsem, evime gelmiş kadar mutlu oluyorum. Tüm ekip, hazırlık sürecinde çok yoğun çalışmışlar. Senaryoyu anlatırken Mahsun Kırmızıgül’ün enerjisini hissedebiliyordum. Bir gün binlerce deneme çekimi izliyorlar ve Mahsun Ağabey, benim kasetimi izledikten sonra “Bu kızı bulun” diyor. Ben Mahsun Ağabey’le karşılaşacağımı bilmiyordum. Onu çok seven bir insandım, geçmişte de şarkılarını dinlerdim. Görüşmede kendisini görünce çok sevindim; ama karşısında bir süre konuşamadım. Senaryoyu anlatırken, bana “Hayat sensin” deyince çok heyecanlandım.

* Mahsun Bey’le çalışmak kolay mı?
Olağanüstü! Umarım ömür boyu Mahsun Ağabey’le çalışırım. Çok özel ve farklı biri. Müzikte başarılı olmuş, sinemada da filmleri yurt dışında ödüller almış. Ama buna rağmen ‘burnu havada’ diyebileceğimiz insanlardan değil. İnsanı cesaretlendiren, terbiye eden bir duruşu var. Karşısındakini çok iyi dinliyor.

“Aşkı boşverin”

* Meltem Miraloğlu için aşk ve evlilik kurumu ne ifade ediyor?
Ailenin çok kutsal olduğuna inanıyorum ama insanların, “Benim yaşım geldi, evleneyim” demesini sevmiyorum. Şu an için evlilik gibi bir düşüncem yok; ama yuva kurmak istediğim zaman çok iyi hazırlanmış olmam gerekiyor. Evlilikle beraber bir aile kuruyorsunuz, çocuğunuz oluyor; bu tür şeylerle ilgili okumak gerekir. En azından ben böyle düşünüyorum. Eğer bazı kararlar almadan önce bilinçlenirsek çocuk gelinlerin, geçimsizliğin ve aile içi şiddetin önüne geçmiş olur ve engelleriz. Daha sağlıklı aileler oluşur. Aşka gelirsek, onu boşverin (gülüyor). Kimsenin benim aşk hayatımı merak edeceğini sanmıyorum.

cadde