'Kuruluş Osman' yine zirvede!

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’ın altıncı bölümü de Türkiye ve dünyada büyük ilgi gördü.

'Kuruluş Osman' yine zirvede!

Dizinin altıncı bölümü tüm kategorilerde birinci olurken, Tüm Kişiler’de %13.69 izlenme oranı ve %30.01 izlenme payı, AB Sosyal Statü’de %12.48 izlenme oranı ve %29.31 izlenme payı, 20+ABC1’de %15.53 izlenme oranı ve %32.64 izlenme payı alarak zirvede yer aldı.

Dizinin altıncı bölümüne Edebalı’yı bulabilmek için harekete geçen Osman, Yannis’in şeytanca planının içine düştü. Selcan Hatun’un hayatı karşılığında Yannis’i serbest bırakmak zorunda kalan Osman, Salvador ve adamlarına baskın yaptı ancak Salvador’u elinden kaçırdı. Yannis’in sahte idamının ardından Dündar Bey, Alişar Bey’in de desteğiyle Sofia’yla anlaşırken, Selcan Hatun’un obaya gelişi Zöhre’nin hesaplarını alt üst etti. Şeyh Edebalı’dan yüz bulamayan ve yaptığı hataların farkına varan Osman, büyük bir hırsla Salvador’un izini sürerken tuzağa düştü ve tutsak edildi. Ertuğrul Bey’den gelen haber obayı ayağa kaldırırken, beyliğin vekaleten Dündar Bey’e geçmesi dramatik anlara sebebiyet verdi. Bölüm finalinde Sofia’nın işkence gören Osman’ın yanına gelmesi ve gerçek yüzünü göstermesi, ‘Kuruluş Osman’da dengelerin yeniden alt üst olacağının sinyalini verdi!

Osman ve alpleri, tutsaklıktan kurtulabilecek mi? Osman, amcası Dündar Bey’in bey olmasına nasıl karşılık verecek? Sofia ve Yannis planlarını hayata geçirebilecek mi? Şeyh Edebalı ve dervişler Osman’ı bulabilecek mi? Tüm bu soruların yanıtları ‘Kuruluş Osman’ın yedinci bölümünde yanıt bulacak.

Prodüksiyon kalitesi, kostümleri ve görkemli platosu ile Türk dizi sektörünün uluslar arası arenadaki amiral gemisi olacak ‘Kuruluş Osman’, çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.