KORTLARA DÖNMEK MUHTEŞEM

Omzundaki sakatlıktan dolayı bir süre ayrı kaldığı kortlara dönen Maria Sharapova, Hello!’nun sorularını yanıtladı. Ünlü tenisçi, “Sa- katlanmış olmama rağmen tenis her zaman benim önceliğim oldu. Kortlara dönmek gerçekten muhteşem” dedi.

KORTLARA DÖNMEK MUHTEŞEM

Fantastik kıyafetleri seviyorum

Omzundaki sakatlıktan dolayı bir süre kortlardan uzak kalan Maria Sharapova, eski formunu yeniden yakalayarak yeni başarılara imza atmak istiyor. Tenis kortlarını sadece sportif başarısıyla değil, güzelliğiyle de etkileyen ünlü tenisçi, Hello! dergisine moda tutkusundan bahsetti.

10 aydır omzunuzdaki sakatlıkla uğraşıyorsunuz. Sizi yarışlara dönmeye ikna eden ne oldu?
- Sakatlanmış olmama rağmen tenis her zaman benim ilk önceliğim oldu. Bu yüzden tekrar yarışlara dönmek için çok heyecanlıydım. Uzun süredir iyileşebilmek için fizik tedavime yöneldim. Uzun süre oynamadığınız zaman bir süre sonra birçok maç yapmak istiyorsunuz. Oyununuzu geliştirmek için çaba sarf ediyorsunuz. Kalabalık karşısında tekrar kortlara dönmek gerçekten muhteşem.

Kortlara döndüğünde kendini ürkek ve sinirli hissettin mi?
- Hayır. Bugüne kadar dünyanın birçok yerinde birçok turnuvada ve yeni izleyiciler karşısında maç yapmak çok heyecan verici. Teniste hangi seviyede olduğumu biliyorum, bu da bana büyük rahatlık veriyor. Maç yaparken sadece oyuna konsantre oluyorum ve etrafımda beni üzen her şeyden uzaklaşıyorum.

Daha önce Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda şampiyon olmak istediğini söylemiştin. Ama bu sene bunu kaçırdın. Şampiyon olamamanın omzundaki sakatlıkla ne kadar ilgisi var?
- Sakatlığım sonrası kortlara döndüğümde Paris’teki maçlardan önce sadece bir turnuvada yer aldım, bu yüzden çeyrek finalin benim için iyi bir başarı olduğunu düşünüyorum. Fransa Açık Tenis Turnuvası öncesi çok az maç deneyimim oldu. Bu yüzden başarılarımdan dolayı mutluyum.

Maç yapmadığım dönemde adrenalini özlemişsindir. O süreçte neler yaptın?
- Spor yaptım ve sürekli fizik tedavi gördüm. Bunun dışında Sony Ericsson ve London College Fashion gibi uzun soluklu projelerde yer aldım.

Tenis oynamayı çok seviyorsun ama modaya karşı da ayrı bir tutkun var. London College of Fasihon’daki öğrencilerin tasarımları hakkında ne düşünüyorsun?
- Finale kalan tasarımların bazıları gerçekten çok zekice. Kazanan öğrenci Georgina Davies, çok fantastik bir tasarım yaptı. Telefonunuz çaldığında elbiseniz bir anda ışıldıyor. Eğer telefonu duymayan biriyseniz gerçekten bu tasarım size çok yardımcı olur. Ayrıca Lova Moller’ın da tasarımını çok beğendim. Kameralı bir ceket tasarlamıştı. Bütün öğrenciler çok değişik, teknoloji ve modayı birleştiren tasarımlar yaptılar.

Londra’da alışveriş için nereleri tercih ediyorsun?
- Selfridges, Liberty gibi birçok markayı tek bir çatı altında tutan yerlere bayılıyorum. Bunun dışında fantastik kıyafetleri ve aksesuvarlarıyla Topshop mağazası sürekli uğradığım bir yer. Bond Street’deki butiklerde de çok değişik parçalar bulurum.

Rusya’da Tenis Akademisi açma hayalin vardı. Bu konuda herhangi bir girişimde bulundun mu?
- Şu an eski formumu yakalamaya çalışıyorum. Akademi açmak daha ileri dönemde istediğim bir şey. Bu yerde olabilmek için gerçekten çok çalıştım, hâlâ da çok çalışıyorum. İlerde başarılı tenisçilerin yetişmesini istiyorum.