''KİRALIK HAYRANLARIM ÜSTÜMÜ PARÇALADI''

Bana kiralık hayran tutmuş. Üzerimi parçaladı. Ben bile gerçek sandım...

''KİRALIK HAYRANLARIM ÜSTÜMÜ PARÇALADI''

Alişan, arkadaşımız Şebnem Özuzcan’a yapımcı Hilmi Topaloğlu’nun bugüne kadar bilinmeyen promosyon yöntemlerini anlattı. Alişan, “Bana kiralık hayran tutmuş, ben bile gerçek sandım” dedi.

Rahmetli Hilmi Topaloğlu sizi Alişan yapan insandır. Parlak fikirler verirdi sanatçılarına... İlginç promosyon çalışmaları vardı değil mi?

Hilmi Ağabey toprağı bol olsun; bana kiralık hayranlar tutmuştu bir keresinde. Yeni bir albüm çıkarmıştık, o sırada yapmıştı bunu... Daha önce de yapmış. Benim bildiğim Özcan Deniz'e de yapmış, Mahsun Kırmızıgül'e de... Hatta Mustafa Topaloğlu'na bile yapmış.

Onlara da mı kiralık hayranlar tutmuş?

Evet.

Sizinki nasıl oldu, anlatır mısınız?

Benim hiçbir şeyden haberim yoktu. Yaptıktan sonra söyledi bana da. O zaman 'Aynalı Tahir' dizisinde oynuyordum. Bedava bir halk konseriydi. Şarkının ilk kıtasını okudum, 6-7 tane kız birden üzerime saldırdı. Elbisemi parçalayacaklardı...

Eeee, sonra?

Üzerimdeki elbiseyi yeni yaptırmışım. Yeni yeni para kazanıyorum. En az 10-15 milyar para vermişim o kıyafete yani. Daha kaç konser o kıyafeti giyeceğim, içim gidiyor yırtılacak, bir şey olacak diye... "Gidin başımdan! Rezil etmeyin beni. Bu elbise pahalı" diyorum kızlara. Birisi dedi ki "Ağabey bizi Hilmi ağabey yolladı. Ona böyle böyle yap" dedi. Gazetelerde günlerce, "Hayranları Alişan'ın üzerini parçaladı" diye haberler çıkmıştı.

Hilmi Ağabey'in kiralık kızları işe yaradı mı yani?

Evet, yaradılar. Hiç unutmam, Hilmi Ağabey "Bunlar iyi promosyonlar. İyidir, işine devam et sen" demişti.

Sizin, yanılmıyorsam acıklı bir hayat hikayeniz yoktu...

İşte orada çok zorlandı rahmetli. Hiç unutmuyorum, ilk albümüm çıkacak, bana "Oğlum sen hiç fakirlik çekmedin mi?" diye sordu. "Olmadı" dedim. "Ne yapacağız, nasıl patlatacağız seni" dedi, dertli dertli... En sonunda kolejli çocuğa arabesk isim koyalım “Alişan olsun” dedi.

ÖZCAN’A SELAM VERMEM

Eski arkadaşlarınız, ağabeyleriniz Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz'le görüşüyor musunuz?

Yok görüşmüyorum. Mahsun Ağabey filminin galasına davet etmişti, oraya gitmiştim. Özcan'la zaten görüşmüyorum. Küs değilim ama bundan sonra onunla görüşeceğimi zannetmiyorum. En son yaşadığımız şeyden sonra. Allah yolunu açık etsin, bundan sonra görüşmem.

Güya siz Özcan Deniz'in şimdiki sevgilisi Fahriye Evcen'le eskiden aşk yaşamışsınız. Asparagas dediniz ama size inanmadı değil mi?

Beni tek üzen, o yazılanlara inanması, bana inanmaması oldu. O yüzden bir daha onunla görüşmek istemiyorum. Onu görsem de selam vermem yani. Onunla çok fazla arkadaş ya da yakın değildik.

Özcan Deniz'e ne söylemek istersiniz?

Görürsem yüzüne söyleyeceğim...

Yüzüne karşı ne söyleyeceksiniz?

Kırgınlığımı dile getireceğim.

ÇAĞLA OLMAYAN KIZ KARDEŞİMDİR

Çağla Şıkel'le programızında başarılı olmanızın sebebi ne?

Bizim ailede 10 tane erkek kuzenim var. İki tane kız var. Benim annem de tek kız. Çağla benim hiç olmayan kız kardeşim. İkimizin karşılıklı elektriği çok iyi. Birbirimize espriler yapabiliyoruz. Üstelik alınmıyoruz da. Artık ikimiz de hangi konularda nasıl tepki vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Çok iyi paslaşıyoruz. Açıkçası ben bu programı tek başıma yapmam.

Çağla'yla hiç kavga ettiniz mi?

Çağla'yla bir kere küstük. 10 gün konuşmadık.

Demet'in ağzı sıkı değil

Demet Akalın'la da çok kavga ediyorsunuz. Küsüyor, sonrada barışıyorsunuz. Hanginiz daha denyo, o mu yoksa siz mi?

İkimiz de denyo değiliz. Demet'in çok iyi bir kalbi var ama ağzı sıkı değil. Bir anda düşünmeden konuşuyor.

O sizin için "Alişan cimridir!" di yor, merak ettim doğrusu; eliniz sıkı mıdır?

Yok hayır. Gerektiği yerde gerektiği kadar harcama yaparım ama gereksiz harcamalarım yoktur.

Masanızda oturan bir kadına hesap ödetir misiniz?

Asla. Hiç para ödetmem.

Koskoca adamsınız, neden bütün paranızı annenize veriyorsunuz?

Beni kontrol eden, olmazsa çok fazla para harcayabilirim. 10 yılda 10 araba değiştirdim.

MAHALLE CAMİMİZDE EZAN OKURUM

İlahi bir albüm çıkardınız daha önce ve reklam yapmakla suçlandınız. Böyle bir şeyin reklamı olur mu, söyler misiniz?

Olmaz tabii.. İnsanlar ilk ezanı okuduğumda beni reklam yapmakla suçladı. Bu işin reklamını yapmak kadar aşağılık bir şey olamaz. Ben ezan okurken hala titriyorum. Titreyerek okuyorum. Ağzımdan o kelimeler çıktığı zaman bambaşka bir insan haline geliyorum. Biliyorsunuz ben Macaristan'da ticaret yaptım 1 yıl boyunca. Orada Türk ya da Arap camilerine gidip namazımı eda ediyordum, ezanı da hep ben okudum. Ben Kurtuluş'ta oturuyorum, Cuma namazlarına gittiğim zaman Feriköy'de camide ezanı bana okuturlar mesela. Bu benim küçüklüğümden beri yaptığım bir şey. 15 yaşından beri ezan okuyorum.

Çok güzel okuyorsun

"Macaristan'dayken oradaki camilerde ezan okuyordum" dediniz, bu konuyu açar mısınız?

Geçen sene Macaristan'da her gittiğim Cuma namazında ezanı ben okuyordum. Hoca Türk'tü, beni ezan okurken ekranda seyretmiş. "Çok güzel okuyorsun, buraya da gelip okur musun?" demişti. Orada Cuma günleri ezanı ben okuyordum. Orada Araplar da vardı. Benim ezan okumamı çok beğenmişlerdi. Araplar sormuş, "Kim bu?" diye... "Türkiye'de bir sanatçı" demişler. Ezanı güzel sesli birinin okuması lazım ki o namaza daha fazla insan gelsin.

Bugün