KADIN BEDENİ ERKEĞİN HEDİYESİDİR

Ünlü oyuncu Beste Bereket'in ağzından erkeklerin doğru sandıkları yanlışlar..

KADIN BEDENİ ERKEĞİN HEDİYESİDİR

Erkekler, kadınlar hakkında neleri biliyor ya da bildiğini sanıyor? Bu sorudan yola çıkarak bir köşe hazırlayan Esquire dergisi, bu ay da erkeklerin “doğru sandıkları yanlışları” Beste Bereket’e sordu. İşte genç oyuncunun 10 maddelik listesi..

1- Kadınlar kuvvetli bir hafızaya sahiptir. Kin tutmak gibi algılanmasın ama aradan çok zaman geçmiş olsa bile, geçmişte söylenen sözler ve yapılan hareketler, gerektiği anda saklandıkları yerden çıkar; bazen yumuşak bir dokunuş gibi yanağınızı okşar bazen de bir tokat gibi suratınızda patlar. Bu nedenle, ağzınızdan çıkan her şeye, attığınız her adıma dikkat etmeniz gerekir.


2- Kadınların olduğu ortamda sadece dedikodunun döndüğünü, erkekler ve alışveriş hakkında konuşulduğunu düşünmeniz için aptal olmanız gerekir. Çünkü biz, bazen sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar ciddi konularda da fikir yürütebiliriz. Ancak bu konuların ne olduğunu, sizden saklamak isteriz.

3- Eğer bir erkek, karşısındaki kadının kendinden hoşlandığını, ancak çekingenliğinden ve korkak-lığından dolayı bunu yeterince ifade edemediğini düşünüyorsa, yanılıyordur. Çünkü bir kadın, gerçekten hoşlanıyorsa, bunu bir şekilde belli eder.


4- En güçlü, en başarılı, en havalı kadınların dahi şefkat ve ilgiye ihtiyacı vardır. Kadının bedeni, erkeğin hediyesidir. Bu hediyeye iyi bakan, kadınını şımartan erkekler, itinayla baş tacı edilir.


5- Bizi bir şeye inandırabilmeniz için, her şeyden önce bizim o şeye inanmak istememiz gerekir. Yani sizin inandırıcılık kabiliyetinizin bir önemi yoktur.

6- Yalan söyleme konusunda sizden daha yetenekli olduğumuz bir gerçektir. Çünkü siz, yalan söylemek konusunda beceriksiz olduğunuz için, söylediğiniz yalanları yüzünüze gözünüze bulaştırırsınız. Oysa kadınların yalan söylediğini asla anlayamazsınız. Anlayabilmeniz için, o kadının yalanını itiraf etmesi gerekir.


7- Şurası bir gerçek ki, biz sizin düşündüğünüz gibi evlilik ve çocuk özlemiyle yanıp tutuşmuyoruz. Biz de bazen sizin gibi, arkamıza bakmadan olay yerinden kaçmak veya arkadaşlarımızla macera yaşamak isteyebiliriz.

8- Kadınlar hakkında genelleme yapan ve kıyaslamaya giden erkeklerden hoşlanmayız. Çünkü her kadın, kendini özel hissetmek ister. Bunun aksini yaptığınız takdirde kıskançlık krizlerine girebilir, başınızın etini yiyebilir ve dünyayı size dar edebiliriz.


9- Topuklu ayakkabılarımıza, minicik eteklerimize ve kıpkırmızı rujlarımıza rağmen, duygu dünyamızda olup bitenler karşısında erkeksi tepkiler verdiğimiz, o kadınsı narinliğimizden uzaklaştığımız ve vahşileştiğimiz anlar olabilir. İşte böyle anlarda, akıllı bir erkek çıkıp bizi evcilleştirir ve kadınlığımızı bize geri verir.


10- Bir kadın gerçekten âşıksa, hiç kimse onu bu aşktan vazgeçiremez. Bu, erkeklerle kadınların en önemli ortak özelliklerden biridir. Çünkü aşk, her iki cins için de engellenemez; her türlü strateji, kalıp ve tecrübeden bağımsızdır