JAMES BOND İSTANBUL'U FELÇ EDECEK!

007 James Bond serisinin son filmi Skyfall’ın bazı sahneleri, Adana’nın ardından İstanbul’da çekilecek. 16 Nisan’da başlayacak çekimler için Eminönü’nde trafik üç hafta kapatılacak.

JAMES BOND İSTANBUL'U FELÇ EDECEK!

Hollywood sinemesının efsane serisi 007 James Bond filmlerinin sonuncusu olan Skyfall, İstanbul trafiğini felç edecek! 16 Nisan'da başlayacak çekimler için Eminönü trafiği 3 hafta kapatılacak, bu sürede iş yapamayacak olan esnafın tüm kaybı yapımcılar tarafından karşılanacak… Film için, Eminönü ve çevresine platform kurulacak, bol aksiyonlu sahneler 16 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Mısır Çarşısı ve Yeni Camii önünde çekilecek.

Başrol oyuncuları 30 Mayıs'ta gelecek

Tarihi Yarımada’ya yayılacak çekimlerde motosiklet kovalamacaları, araçların havaya uçurulması sahneleri yer alacak. 16 Nisan’da başlayacak çekimlerde öncelikle dublörler görev alacak. Başrol oyuncuları ise 30 Nisan’da İstanbul’a gelecek. Film için dekorlar pazartesi gününden itibaren kurulmaya başlanacak. Mısır Çarşısı önü ve Yenicami Meydanı da film için pazar yerine dönüştürülecek. Çekimler süresince bölge trafiğe de kapatılacak. Buna göre; Büyük Postane, Bankacılar Caddesi, Sultanhamam, Yenicami önü, Balat Kiremit Caddesi ve Kapalıçarşı etrafında bazı günlerde araç ve yaya trafiğine izin verilmeyecek. Hangi caddelerin hangi günlerde kapatılacağı önümüzdeki günlerde UKOME tarafından duyurulacak.

Esnafla sıkı pazarlık

Filmin yapımcıları ibölgeye araç ve yaya girişi yapılamayacak olmasından dolayı iş yapamamaktan korkan esnafla görüşmeler yapıyor. Yapımcılar, esnafın günlük kayıplarını karşılayacaklarının sözünü veriyor. Yapımcılarla esnaf arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor. Zira bazı dükkân sahipleri günlük 15 bin TL gibi astronomik rakamlar istiyor. Yapımcılar, esnafla orta yolu bulmak için görüşmeleri sürdürüyor. Sadece dükkân sahiplerinin değil, çekimler boyunca Eminönü’ne giremeyecek olan sokak simitçilerinin, mısırcıların bile günlük kazançları ödenecek.

Anlayış bekliyoruz

Çekimler süresince trafik yoğunluğu yaşanacağını kabul eden Fatih Belediyesi yetkilileri, “İstanbullulardan anlayış bekliyoruz. Çünkü bu film, şehrimizin tanıtımı açısından son derece önemli. Alacağımız önlemlerle olası trafik problemlerini minimum düzeyde tutacağız” diyor. Filmin bazı sahnelerinin de Haydarpaşa’da çekilmesi planlanıyor. Fakat Anadolu Yakası’ndaki çekimlerle ilgili henüz net bir bilgi yok. Bu konuda da önümüzdeki hafta içinde açıklama yapılması bekleniyor.