İZZET ÇAPA YAZIYOR..

Ajda Pekkan'ın Somali'ye yardım konserinden hiçbir yerde okuyamayacağınız özel notlar...

İZZET ÇAPA YAZIYOR..

Herkesin konuştuğu, 'Ajda Pekkan'ın Somali'ye Yardım Konseri'ne gittim, ancak ben sahne arkasında olup bitenleri izledim. İşte herkesin merak ettiği konserin kulisinde olup bitenler, hiçbir yerde okuyamayacağınız özel notlar...

Hani derler ya "Mısır'daki sağır sultan bile duydu" diye. iste aynen öyle aslında... Süperstar Ajda Pekkan'ın Somali'ye yardım için 'ücretsiz' bir konser verdiğini duymayan kalmadı. Bu yüzden sanmayın ki size 'bayat' haber satacağım. Tam tersi, hiç kimsenin bilmediği, bilemeyeceği 'kulis arkası' haberlerini aktaracağım sizlere.

O gece Ajda Pekkan'ı İzleyen 20 kamera, 6 foto muhabiri, 50 kişilik kameraman, muhabir, asistan kadrosu vardı. Jamiroquai konserinden bile daha fazla bir medya ordusu anlayacağınız. Üstelik magazincilerden çok, haber programlarının kameraları var ortalıkta. "Burada bana ekmek yok" dedim kendi kendime ve kulise daldım.

SÜPERSTAR FARKI
Bu arada Ajda'nın isine gösterdiği saygıya şapka çıkarmak gerekiyor. Bir gün öncesinden gitmiş Kuruçeşme Arenaya ve saat 16.00'dan gece yarısına kadar prova yapmış; kan ter içinde. Her şeyin kusursuz olmasını ister Ajda... Bu da Süperstar farkı iste!

Ajda'yla sahneye çıkan korodaki o küçücük ama pırıl pırıl çocuklar kulise geldiklerinde bir tanesi Süperstar'ı moda ikonu olarak bellemiş olacak ki, "Botlarınız ne kadar güzel Ajda Hanım. Nereden aldınız?" diye sormaz mı? Ajda da bir güzel anlatıverdi, nereden aldığını, niçin aldığını... işte o an dedim ki. "Gerçek de bu kadının yaşı yok. Baksana yeni jenerasyonu da aşık etmiş kendine."

Bir de Muazzez Abacı'yı görmeliydiniz... Sahnede Ajda'yla düet yapacaklar ya, nasıl heyecanlı, nasıl titriyor... Sanırsınız 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasına katılacak. Derken Ajda'nın kadim dostu Nihat Odabaşı da geldi kulise. Cep telefonundan iki gün önce çekimi biten Ajda'nın yeni klibini izlettirdi bize. Size bir şey söyleyeyim mi, tek kelimeyle muhteşem olmuş.

8 BİN BİLET SATILMIŞ
Kuliste Ajda'yla muhabbetimiz sürerken Egemen Bağış'ın eşi Beyhan Bağış arıyor Ajda Pekkan'ı; moral vermek için. Yardım konseri için 8 bin civarında bilet satılmış. Ve o 8 bin kişi. Ajda sahneye çıktığında nasıl tek bir yürek gibi çığlık attı biliyor musunuz! Öylesine bir sevinç, öylesine bir tezahürat! Ve Ajda yakıp geçti ortalığı...

Abacı'yla yaptıkları düet de muhteşemdi. Abacı'nın heyecanı sahneden inince de bitmek bilmedi. Efendim, yine Ajda'dan öğreniyorum ki, Muazzez Abacıyla yapacağı alaturka albümün ilk toplantısı için gizlice Les Ottomans'da buluşmuşlar.

ÇEKİ ERDOĞAN'A VERECEK
Konserin sonunda yorgun ama son derece mutlu bir Ajda dönüyor odaya. Henüz teri soğumuşken, "İstanbul Valisi Avni Mutlu, Egemen Bağış ve Somali Konsolosu geliyor" diye bir haber uçuyor kulise. "Her şeyin bir haddi vardır" deyip kendimi sessizce dışarı atıyorum.

Unutmadan geceden elde edilen gelirin çekini de Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Erdoğan'a bizzat takdim edecekmiş Ajda.

KORO ECEHAN'IN FİKRİYMİŞ
Efendim, Ajda'nın, orkestrasının, dansçıların, organizasyon şirketinin ve de konsere emeği geçen herkesin tek bir lira dahi almadığını zaten biliyorsunuz. Hatta, Avrupa Birliği Bakanı ve Basmüzakereci Egemen Bağış'ın kızı Ecehan bile elini taşın altına sokmak İstemiş. Annesi Beyhan Hanım'a demiş ki, "Biz de bir çocuk korosu kursak. Hep birlikte şarkı söyleyip, destek olsak Somalili çocuklara."

Bunu Süperstar'a aktardıklarında ise gözleri dolmuş Ajda'nın ve "Bundan daha güzel ne olabilir ki?" diye sevinçle karşılamış bu teklifi. Hani yazılıp çizildi ya konserdeki 'Çocuk Korosu'nun güzelliği... İşte onun fikir babası, pardon fikir çocuğu Bağış çiftinin tuzlan Ecehan'mış! Daha 8 yaşındayken, böyle güzel bir olayın mimarı olmuş kendisi.

SOMALİ'DEN MİNNETTARLIK BELGESİ
Muhabbetin tam ortasında kapı açılıyor ve Egemen-Beyhan Bağış'ın 'küçük dev çiçeği geliyor Pekkan'a. "Küçük dev" dedik, çünkü küçük görünüyordu ama acayip ağırdı. İnsan merak ediyor içinde ne var diye, ama "Bu kadar da yüzsüzlük olmaz" deyip, soramıyorum çiçeğin muhteviyatını.

Bu arada kuliste Somali Cumhurbaşkanı Şerif Şeyh Ahmed'in gönderdiği 'minnettarlık belgesi' veriliyor Ajda'ya... Belgede Cumhurbaşkanı, Somali halkı adına teşekkür ediyor, çok duygulanıyor Ajda. Ama sanmayın ki hep duygulandı, öyle bir muhabbet ki, gülmekten göbeklerimiz çatladı, öylesine neşeliydi yani kulis arkası.