İşte Erhan Yavuz'un kahramanlık hikayesi!
Erhan Yavuz gerçek hayattaki başarılarıyla Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı jokeylerden biri.
Yarışmadaki performansıyla dikkat çeken Yavuz, 2011 yılında yaptığı bir davranışla hayat kurtaran bir centilmenliğe imza atmıştı.
İstanbul Veliefendi Hipodromu bu hareketle daha önce eşine rastlanmamış fair play örneğine sahne olmuştu.
Jokey Erhan Yavuz yarış esnasında en büyük rakibi Halis Karataş'ın bindiği safkanın kantarma kayışı (atı tutma kayışı) kopunca safkanıyla Karataş'ın yanına giderken kopan kantarmayı Karataş'a geri vermişti.
Jokey Erhan Yavuz gösterdiği örnek davranış sayesinde, hem yarışın favorisi Gelibolu isimli safkanın jokeyi Halis Karataş’ı büyük bir tehlikeden kurtarmış, hem de safkanların olası bir kaza yapmasını önlemişti.
Böylelikle atın kontrolünü tekrar eline alan Karataş da ''Gelibolu'' ile 120 bin lira ikramiyeli yarışta birinciliğe ulaşmıştı.
Rakibine örnek fair play davranışında bulunan Erhan Yavuz, ''Eskişehirli'' ile dördüncü olmuş ama bu davranışıyla herkes tarafından takdir görmüştü.
Bunun üzerine Dünya Fair Play Konseyi (CIFP), jokey Erhan Yavuz’u davranış dalında büyük ödüle layık görmüştü.
Davranış dalında fair play dünyasının en büyük ödülü olan ve modern olimpiyat oyunlarının kurucusu Baron Pierre de Coubertin'in adıyla anılan büyük ödül, dünyada ilk kez bir jokeye verilmişti.