İLK RAUND HALİS AĞA’NIN!

Sırada ’evlilliğin iptali’ ve ’vasi tayini’ davaları var...

İLK RAUND HALİS AĞA’NIN!

Halis Toprak’ın 7 kızının, babalarının evlendiği 17 yaşındaki Nazlıcan Tagizade’nin Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslimi için açtıkları davada takipsizlik kararı verildi.

Halis Toprak, 18 Temmuz’da kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tagizade ile evlenmiş, ünlü işadamının ilk karısı Ayşe Hanım’dan olan kızları, mahkemeye başvurarak, “evliliğin iptali” ve “vasi tayini” davaları açmıştı.

Toprak’ın 7 kızı ayrıca Ağustos’ta da Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, “16 yaşındaki bir kız çocuğu” olarak niteledikleri “minik üvey anne”leri Tagizade’nin koruma altına alınmasını istedi. Tagizade’nin Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilmesini talep edip babaları ile üvey annelerinin yurt dışına çıkışlarına yasak konulmasını istemişti. Soruşturma kapsamında Halis Toprak ve Tagizade 21 Ekim’de Sarıyer Adliyesi’ne giderek ifade verdi.

‘Şikayetçi değilim’

13 Temmuz 1992 doğumlu olduğunu beyan eden “taze gelin” Tagizade, “Halis Toprak ile kendi rızam ile evlendim. Ailemin de bu evliliğe izni vardır. Yapılan işlemlerde, bildiğim kadarıyla, hukuka aykırı bir işlem yoktur. Evlendiğimde 17 yaşımı doldurmuştum. Bu nedenle kimseden davacı ya da şikayetçi değilim” dedi. Toprak da eşiyle aynı doğrultuda ifade verdi. “Şikayetçi”, “şüpheli” ve “mağdur” tarafları dinleyen savcılık, mevcut deliller ışığında soruşturmayı tamamladı. Şikayetle ilgili suç unsurlarının oluşmadığı sonucuna varan savcılık, dosyayı, “takipsizlik” kararı vererek işlemden kaldırdı. Böylece Halis Toprak ve 7 kızı arasındaki “Nazlıcan kavgası”nın ilk raundunu “Ağa” kazanmış oldu. Takipsizlik karanının ardından, Toprak’ın kızlarının açtığı evliliğin iptali ve vasi tayini davasının nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu