HATIRLA SEVGİLİ'DE ASILMA SAHNESİ

'HATIRLA SEVGİLİ' DİZİSİ ADNAN MENDERES'TEN SONRA DENİZ GEZMİŞ'İN ASILMASINI DA EKRANA GETİRECEK.

HATIRLA SEVGİLİ'DE ASILMA SAHNESİ

Atv'nin sevilen dizisi 'Hatırla Sevgili' tarihimize ışık tutmaya devam ediyor! Adnan Menderes'in idamından sonra dizi şimdi de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını ekrana getirecek.

Gezmiş'in idam sehpasına nasıl gittiğini gösterecek olan sahneler önceki gün Beykoz'da eski bir kundura fabrikasında çekildi.

50 kişilik ekibin çalıştığı çekim akşam 18.00'de başlayıp sabah 06.00'lara kadar sürdü. Senarist Nilgün Öneş, finalde Deniz Gezmiş'in idam sehpasında görülmeyeceğini belirtirken, Gezmiş'i canlandıran Barış Koçak 'Denizler ölmesin diye asmadık' dedi. Koçak, 'Rol için çok çalıştım.

O dar ağacına baktığım vakit, o anı, o duyguları ve o hüznü kalbimden hissettim!' diye konuştu.


Yönetmen için sarsıcı bir sahne
'Hatırla Sevgili'nin yönetmeni Ümmü Burhan, idamlarla ilgili 'Hukuksal açıdan baktığımda böyle bir yargılama ve finali hak etmiyorlar' dedi.

Bir yönetmen için en zor sahnelerden birine imza attıklarını söyleyen Burhan 'Bizim kuşak Deniz Gezmiş efsanesiyle büyüdü...

Onun bir eyleme gider gibi ölümü umursamadan sehpaya yürüyüşünü çekebilmek, bir yönetmen olarak benim için de çok sarsıcı oldu' diye konuştu.

1980 darbesiyle final yapacağız
Dizinin proje tasarımını üstlenen Tomris Giritlioğlu, 'Ekip olarak iki yıla yakın süredir. 'Hatırla Sevgili' ile yaşıyoruz.

Kendi gençliğimizle sürekli hesaplaşarak bugünün gençliğine 30 yıla yakın bir süreci, 2-3 kuşağın aldığı dersleri, bazen ağlayarak bazen coşarak sunmaya çalışıyoruz. Son 12 bölümü kalan diziyi 12 Eylül 1980 darbesiyle bitireceğiz' dedi.(SABAH)