HALİS TOPRAK'A TEPKİ!

İşadamı Halis Toprak’ın 17 yaşındaki kızla evlenmesiyle başlayan tartışma, son sözleriyle yeni bir boyut kazandı.

HALİS TOPRAK'A TEPKİ!

Toprak’ın “Bakıma ihtiyacım var. Evlenmeseydim de metres mi tutsaydım?” sözleri kadın milletvekillerini isyan ettirdi.

HALİS Toprak’ın dün Sabah Gazetesi’nde yer alan “71 yaşındayım, bakıma ihtiyacım var. Evlenmeseydim de metres mi tutsaydım?” sözlerini kadın milletvekilleri sert bir dille kınadı. TBMM Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit, Toprak’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Çok yaşlıysa kendisine parayla bakıcı tutsun” derken, bazı kadın milletvekilleri de huzurevine gitmesini önerdi. CHP’li Canan Arıtman da, “18 yaşından küçüklerle cinsel ilişki pedofili demektir” dedi. Kadın vekillerin tepkileri şöyle:

İhtiyacı varsa bakıcı tutsun

Güldal Akşit (Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı) 54 yaş fark çok büyük. Bu sözlerini hiçbir gelenek, görenek ve mazeretle açıklayamaz. Kendine bakacak birini arıyorsa, bakıcı tutsaymış. İlla nikâh altına alması gerekmez. Çok sayıda çocuğu ve bir ailesi var. Böyle bir gerekçenin arkasına sığınamaz. Çok üzücü. Biz erken evlilikler konusunda çalışma yapıyoruz. Yanlış uygulamalar kötü örnek teşkil ediyorsa, engel olacak önlemleri almak bizim görevimizdir.

Evliliğe izin verilmemeliydi

Öznur Çalık (AKP) Maalesef son derece sağlıksız açıklamalar. Eşinize hastayken bakmak ayrı, hasta olduğu için evlenip bakıcı muamelesi yapmak ayrıdır. Bunun adı evlilik değil, başka bir şeydir. Bence sorgulanması gereken, bu yaştaki kızın evliliğine nasıl izin verildiğidir.

Konuşmaya değmez

Ayşenur Bahçekapılı (AKP) Cevap vermeye bile değer görmüyorum. Bu düşüncedeki birine muhatap bile almam. Böylelerine değmez.

Huzurevini öneririm

Gaye Erbatur (CHP) 17 yaşındaki bir kızın dedesi yaşındaki biriyle evlenmesi zaten kabul edilemez. Üstüne verdiği demeç daha da kötü. O kişi, hayat arkadaşı değil, bakıcı arıyor. Eğer bakıma ihtiyacı varsa kendisinin huzurevine gitmesini öneririm. Ücreti karşılığında profesyonel hizmet alsın. Çok kötü sözler. Hastaysa zaten evlilik birliğinden de söz edilemez.

Kızın okula gitmesi gerekir

Aşkın Asan (AKP) 17 yaşındaki çocuğun, bu yaşta okula gidiyor, üniversiteye giriyor, kitap okuyor olması gerekiyor. 17 yaşındaki çocuktan birine bakmasını bile isteyemez-siniz. Gelişimini tamamlaması gerekir. Bunlar nasıl sözler, kendisini kınıyorum.

Kadın pazarlamaktan ne farkı var

Canan Arıtman (CHP) Neresinden tutsan inanılmaz. Kadını hizmetçi gibi gören bu anlayış korkunç. Bu tip insanlar için kadın hayat arkadaşı değil, bakıcıdır. Yaş farkı korkunç zaten, zihniyeti de ortada. Bakıcı arıyorsa kendisine profesyonel olarak bu işi yapan birini alsaymış. Tıp ve evrensel hukuka 18 yaşından küçük olanlar çocuktur. Çocuklarla cinsel ilişki pedofilidir. Anne baba rızası deniliyor, bu yaptıklarının kadın pazarlamak-tan ne farkı var.