GÜNÜMÜZ DİZİLERİ ÇOK ACEMİCE!

Hepimizin Perihan Abla’sı ile Şakir Abi’si, yıllar sonra ilk defa birlikte röportaj verdiler. Hem de Perihan Abla dizisinin çekildiği Kuzguncuk’ta, o sokakta... Ve günümüz dizilerini birlikte yorumladılar!

GÜNÜMÜZ DİZİLERİ ÇOK ACEMİCE!

-Sizi yanyana görüntülemen için neden 21 yıl beklememiz gerekti?

Perran Kutman: Daha önce de bizimle birlikte röportaj yapma talepleri oldu, ancak zamanı ayarlayamadık.

Şevket Altuğ: Zaman sorunu dışında bir nedeni yok. Biz zaten görüşüyoruz.

- Sizi ekranda doya doya izleyemiyoruz...

Ş.A- İkimiz de çok ortalarda görünmek istemiyoruz. Bu saatten sonra karizmayı çizdiremeyiz. “Evet” dersek tüm programlarda görürsünüz. Ama ne gerek var?

P.K- Bu hayatı tercih ettik.

- Biriniz yılın büyük kısmını ABD’de, diğeriniz Bodrum’da geçiriyor. Neler yapıyorsunuz orada?

P.K- 14 yıl önce ABD’de Miami’de ev almıştık, kışı orada geçiriyorum. Adaları geziyorum, arkadaşlarım ve yeğenlerimle vakit geçiriyorum.

Ş.A- Bodrum’da ve Datça’da geçiriyorum vaktimi. Yunan adalarını geziyorum. Kara ve denizyoluyla gidilen her yere gidiyorum. Ama havalimanında uğurlama ve karşılama konusunda
ihtisasım var.

- Uçak korkusu hep var mıydı sizde?

Ş.A- Hayır. Eskiden, uçakta rahmetli Kamuran Usluer’i korkuturdum, “Düşüyoruz” diye. Sonra kendiliğinden bir korku geldi.

- Televizyon izleyebiliyor musunuz, takip ettiğiniz programlar var mı?

Ş.A - Yapılan işleri genellikle çok acemice buluyorum. Hep birbirine benzeyen delikanlılar, hanım kızlar; konular ve formatlar... Acun Ilıcalı iyi bir iş yapıyor, peşinden benzerleri çıkıyor. Kanal 1’deki Kelime Oyunu’nu seviyorum, her gün seyredip kendime not veriyorum.

P.K - Hanımın Çiftliği ve Kapalıçarşı güzel. Kelime bulmacası deyince; rahmetli Savaş Dinçel’in çok komik bir hikayesi var: Çekim arasında otururken, masada yarım kalmış bir bulmaca görüyor.
Soruda “11 ayın sultanı” yazıyor ama cevap sığmamış: “TÜRKANŞO”

PERRAN VARSA YARIN SETTEYİM

- Oyunculuğu özlemiyor musunuz?

P.K - Hayat Bilgisi’nden sonra gelen projeleri içime sindiremedim. ‘Annem’ dizisi için teklif gelmişti ama reddettim. Daha genç birinin oynaması gerekiyordu. Lisede kızı olan kadını da ben oynamayayım değil mi?

Ş.A- Yurtdışında çekilecek bir filmde başrol teklif ettiler ama uçağa binemediğim için kabul etmedim! Annem dizisi bana da gelmişti. Özlüyoruz, ama biz iyi işler yaptık.

- Peki Perihan Abla günlerini özlüyor musunuz?

P.K- Benim hayatımın en mutlu günleridir. Şevket’le oynamak muhteşemdir.

Ş.A- Perran Kutman’la karşılıklı oynamak ayrıcalıktır. Özlüyoruz tabii...

- Birlikte hangi koşullarda yeniden kamera karşısına geçersiniz?

Ş.A- Birlikte oynadığımız dönemi anımsatmaması, zeka pırıltısı taşıması, yepyeni bir şey olması lazım. Aklımıza yatan bir iş olursa, Perran’ın P’sini duyduğum an setteyim.

P.K- Zannediliyor ki Şevket’e ayrı, bana ayrı, Şener Şen’e ayrı teklif götürülür. Halbuki bizler zamanında iyi takımların parçalarıydık. Neden birarada oynamayalım?

- Neden aklınızdakileri bir senarist ya da yapımcıya anlatmıyorsunuz?

Ş.A- Bir defa yaptım. Süper Baba’dan önce beş yıl, teklifleri kabul etmedim ve sonunda Yavuz Turgul’la konuştum. Aklımdakini anlattım ve o da Süper Baba’yı yazdı.

P.K- Öyle bir yeteneğimiz olsa oturup yazardık.

İlker Aksum ve Özgü Namal çok iyi

- Bugünkü diziler ahlaki yönden tartışılıyor. Bu diziler 1980’lerde çekilseydi neler olurdu?

Ş.A- Aşağıdakiler Yukarıdakiler gibi işler eskiden de vardı. Onların yerli versiyonu yapılıyor şimdi. Yasakçı zihniyete sahip değilim ama o işlerin içinde olmazdım.

P.K- Ben de yasakçı zihniyete sahip değilim, ama ben de istemezdim. Toplum gittikçe bozuluyor, bazı değerleri anlatmamız gerekiyor.

- Başarılı işler ve oyuncular arada kaynıyor sanki...

Ş.A- Yıllar evvel çok yetenekli genç bir oyuncuya “Kendini koru” dedim. Hakikaten kendini muhafaza etti. İlker Aksum’du o genç. Şebnem Bozoklu’yu da çok beğeniyorum.

P.K- İlker ve Şebnem çok başarılı. Bir de Özgü Namal var.

CANIM AİLEM DEVAMINI GETİREMEDİ

- Perihan Abla’ya yakın bir dizi çekilebildi mi sizce?

P.K- O tatta başlayıp devamını getirebilen olmadı. Canım Ailem öyle başlamıştı ama sonra duyduğum kadarıyla takip edilemez hale geldi.

Ş.A- O tada yaklaşanlar var ama senaryonun daha cevval olması lazım. İnandırıcılıktan uzaklaşıyorlar.

- Perihan ile Şakir de kavuşamıyordu ama bundan kimse sıkılmıyordu. Bunun sırrı nedir?

Ş.A- Kavuşamamanın sıkıcı hale gelmemesi için senaryo grubunun virtüöz olması lazım.

P.K- Bizim de çok sıkıştığımız zamanlar oluyordu. Süremiz 45 dakikaydı, en büyük avantajlardan biri buydu. Kandemir Konduk ve Umur Bugay’ın Türk toplumunu çok iyi tanıması da etkiliydi.

- Birinizi anne olarak, birinizi de Süper Baba olarak çok benimsedi toplum. Neden Aşkı-ı Memnu’daki Adnan Bey hepimizin babası ya da Yaprak Dökümü’ndeki Hayriye Hanım hepimizin annesi olamıyor?

Ş.A- Bizim oynadığımız karakterler ideal anne ve babaya yakın tiplerdi, o yüzdendir belki.

P.K- Gözler her zaman o kadar doğruyu söylüyor ki... Sen her zaman öyle şefkatle oynadın ki... Kendimiz o sevgiye sahip olduğumuzda bu karşı tarafa geçiyor.