GSM savaşları!

GSM operatorleri son zamanlarda ciddi reklam savaşına girdi. Hepsi ünlü isimleri kullanıyor ve birbiri ardına kampanyalar düzenliyor.

GSM savaşları!

GSM savaşları hızına yetişmek çok zor.. Hangi firmanın, hangi kampanyası daha faydalı takip etmek gerçekten güç.. İnsanın kafası karışmıyor değil. O kadar çok kampanya var ki, hangisi nedir, ne değildir belli değil. Birde bu kampanyalar ünlülerle ve tarihi reklamlarla süslenince ortaya tam bir “göz boyama” sanatı ve “hipnoz” yöntemi çıkıyor!

Turkcell, en son “Turkcellioğlulları” diye bir kampanya başlattı ve işi tarihi boyuta taşıdı ve Osmanlı modasına uydu. Reklamı izlerken sanki Muhteşem Yüzyıl ile karşı karşıyasınız gibi hissediyorsunuz kendinizi...

Vodafone, BKM mutfak oyuncuları ile kampanyasına devam ediyor..

Avea ise “Fasülye” lakaplı Erdem yener’le tek başına devam ediyor. Okan Bayülgen seslendiriyor..

GSM yarışları daha çok “hangi ünlülerin reklamı daha iyi” yarışına dönüştü.

TURKCELL

Turkcell, yeni reklam kampanyasında İşler Güçler ekibiyle çalıştı. Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’in rol aldığı, Muhteşem Yüzyıl’ı andıran reklam filminde Turkcellioğulları'nın maceraları yer alıyor.

Yüzyıllar önce, insanlar Turkcell’in mobil iletişim hizmetlerinden faydalansaydı ne olurdu? konseptiyle çekilen reklam filminde oynayan İşler Güçler ekibinin oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’e reklam filminde Ayşe Tolga ve Cahit Berkay da eşlik ediyor. Kampanya, oyuncuların da katıldığı renkli bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

VODAFONE

Çok Güzel Hareketler Bunlar ekibi Vodafone gsm operatörü için güzel bir reklamda oynamışlar. Yolda büyük bir kalabalığın önünde yürüyen gençler gsm operatörlerinin laf kalabalığı yaptığını ve vodafonun buna bir çözümü olduğunu şarkılarında söylüyorlar. Aklım karıştı e kafa gitti..

Reklamdaki Oyuncuların İsimleri: Önce Zeynep Koçak, sonra yanında Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak geliyor. Ersin Korkut her zamanki gibi coşuyor gene. Büşra Pekin ve Eser Yenenler...

AVEA

Avea reklamında ise Erdem Yener tek başına oynuyor. Ve başarıyor.

Müziğin yanı sıra; karikatür, oyunculuk, radyo programcılığı ve dansçılık ile ilgilenen Erdem Yener, küçük yaşlardan itibaren tüm bu alanlarda da var olmaya çalıştı. 13 yaşında şarkı yazmaya başlayan Yener, 18 yaşında gitar çalmaya başladı ve Ankara'da +4 isimli ilk ve tek grubunu kurdu. 5 yıl boyunca başta Ankara olmak üzere, birçok şehirde bar programı ve konserler vererek, gerek cover şarkılar, gerek kendi şarkılarıyla dinleyici ile buluştu.

Daha önce cast direktörü ve oyuncu koçu olarak kamera arkasında görev alan Erdem Yener, 2010 yılından bu yana AVEA isimli GSM operatörünün marka yüzü olarak medyada yer almakta.

Evet GSM savaşları tüm hızıyla devam ediyor.. Sizce en etkili reklam kampanyası yapan GSM operatörü hangisi?

Görüşlerinizi yazın, tartışmaya katılın..