GODİVA RESMEN ÜLKER'İN

Dünyada 450'ye yakın butiğiyle, premium çikolata alanının lideri olan Belçikalı çikolata devi Godiva, 18 Mart itibarıyla resmi olarak Yıldız Holding bünyesine katıldı.

GODİVA RESMEN ÜLKER'İN

Şirketten yapılan açıklamada; Türkiye'nin önde gelen markalarından Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holding'in, Aralık 2007'de Amerikalı Campbell Soup Co. ile yaptığı anlaşmanın sonuçlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada 850 milyon Amerikan Doları değerindeki anlaşmanın tamamlanması için Godiva'nın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması için çalışmaların devam ettiğine dikkat çekildi. Marka gücünü, 1926'da doğduğu ülke olan Belçika geleneğine ve kurucusu Joseph Draps'ın oluşturduğu temellere bağlılığıyla pekiştiren Godiva, 200'e yakın markayı bünyesinde barındıran Yıldız Holding çatısı altında dünyanın lider premium çikolata ve çikolatalı ürünler konumunu sürdürmeye devam edecek. Godiva çikolatadan bisküviye, kahveden kakaoya, çikolatalı içeceklere uzanan ürünlerindeki uzmanlığını tüm dünyada 80'den fazla ülkede yaklaşık 450 butikle sevenleriyle buluşturuyor.
Yıldız Holding, Godiva'yı Jim Goldman'ın başkanlığında bağımsız bir şirket olarak konumlandırıyor. Goldman'ın, Ülker'in desteğiyle ve sinerji yaratılabilecek alanlarda Yıldız Holding'in gücü, uzmanlığı ve altyapısından alacağı kuvvetle Godiva'nın global operasyonlarını yöneteceği bildirildi.
2007 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 4.000 çalışanı olan Godiva'nın Holding bünyesine katılmasıyla Yıldız Holding'in toplam çalışan sayısı da 30.000'e yaklaşmış oldu. Farklı kültürlere ürünlerini sevdirmenin yanı sıra farklı kültürleri bünyesinde barındıran da bir topluluk haline gelen Yıldız Holding'in yurt içi ve yurt dışında üretim yaptığı fabrika sayısı da 40'a ulaşmış oldu. (PATRONLARDÜNYASI)