Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı

Galatasaray'da şok gelişme! Sarı kırmızılı ekip teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı.

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı

Hamzaoğlu yönetiminde geçtiğimiz sezonu lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa ile kapatan Galatasaray'da, Hamza Hamzaoğlu dönemi sona erdi.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan resmi açıklamada şu satırlara yer verildi;

"Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Hamza Hamzaoğlu’nun sözleşmesi, varılan karşılıklı mutabakat çerçevesinde sona erdirilmiştir. Hocamıza bugüne kadar kulübümüze verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz."

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı

İŞTE AYRILIĞIN SEBEPLERİ

Galatasaray'da yaşanan şok ayrılığın temelinde ise Hamza Hamzaoğlu ile yönetim arasındaki transfer konusunda yaşanan fikir ayrılıkları yatıyor.

Hamzaoğlu dün gerçekleşen antrenman sırasında basın mensuplarına transfer konusunda açıklamalarda bulunmuş ve özellikle Umut Bulut konusunda hem bu oyuncuya hem de kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermişti. Genç teknik adamın özellikle, "Umut Bulut'un sözleşmesi otomatik uzamasaydı da ben sözleşmesini uzatacaktım. Umut gibi kim mücadele ediyor bu takımda" sözleri yönetim kurulunda da tepki gördü.

Transfer konusunda yönetim kurulu ile Hamzaoğlu arasındaki görüş ayrılıkları da bir süredir gündemdeydi. Yönetim kurulu forvet bölgesi için ceza sahası içinde etkili ve gol yüzdesi yüksek bir oyuncu arayışında olurken Hamzaoğlu dün yaptığı açıklamalardaki gibi Umut Bulut tarzında, İzlandalı Sigthorrsson ya da bu tipte bir futbolcu alınmasını istiyordu.

Hamza Hamzaoğlu'ndan ayrılık kararı sonrası ilk açıklama

Hamza Hamzaoğlu ile Galatasaray'ın yollarının sürpriz bir kararla ayrılması sonrasında gözler genç teknik adama çevrildi. Hamzaoğlu ise ayrılık sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Yönetim kurulu yolları ayırma kararını bana iletti. Ben de bu karara saygı duyuyorum" dedi.

Hamzaoğlu yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kuruluyla bir araya geldiklerini belirterek, "Benimle devam etmeme yönündeki kararlarını bildirdiler. Ben de bu kararlarına saygı duyuyorum. Kendilerine teşekkür ettim. Bundan sonrası için hayırlısı olsun" diye konuştu.

Görevden ayrılmasının beklenmedik bir gelişme olduğunun ifade edilmesi üzerine Hamzaoğlu, "Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bugüne kadar bize güvenenlere, destek verenlere teşekkür ediyorum. Yönetim kurulumuzun bu yönde aldığı bir karar var. Biz de saygıyla karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da Ümit Davala bombası!

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı

Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasının ardından gözler yeni teknik direktörün kim olacağına çevrildi.

Sarı kırmızılı takımın yeni hocası için ilk olarak Ersun Yanal'ın ismi konuşulmaya başlandı ancak yönetim yaptığı açıklamada bu isimle görüşmediklerini açıkladı.

BİOGRAFİSİNİ TEKNİK DİREKTÖR OLARAK GÜNCELLEDİ

Bu gelişmenin ardından bu kez Mustafa Denizli'nin ismi gündeme geldi ancak son bomba Ümit Davala'nın twitter hesabında yaptığı değişiklik oldu. Galatasaray'ın eski yardımcı hocası ve futbolcusu Ümit Davala twitter hesabındaki biografi köşesini '"Galatasaray SK Tec Director"' olarak değiştirdi.
Bu güncelleme Ümit Davala'nın yeni hoca olarak takımın başına geçeceği şeklinde yorumlandı.

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı

Galatasaray yönetiminden Hamza Hamzaoğlu ayrılığı sonrası ilk açıklama

Galatasaray Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Fatih İşbecer, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ayrılığının ardından açıklamalarda bulundu. İşbecer, hafta sonu oynanacak Antalyaspor maçında takımın başında Taffarel'in olacağını açıklarken Hamzaoğlu ile yapılan 'ayrılık' toplantısının 'gayet dostane bir şekilde' gerçekleştiğini belirtti.

GS TV'ye konuşan Fatih İşbecer, Antalyaspor maçında takımın başında Brezilyalı çalıştırıcı Claudio Taffarel'in olacağını söyledi.

Fatih İşbecer'in açıklamaları şöyle;

"Karşılıklı mutabakatla bu çalışma sonlandırıldı. Gayet dostane bir toplantı oldu. Hocamız ve başkanımız aralarında anlaştı. Hocamıza bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz. Bu karar verildikten sonra hocamız camiamıza veda etmek istedi. Hocamızın camiasına teşekkür etmesini göz ardı edemezdik. Şu anda taraftarımızın resmi kanallarımızın dışında hiçbir şeye itibar etmemeli. Geçtiğimiz günlerde resmi sitemizden yalanladığımız kişi ile adımız anılıyor. Taraftarlarımız resmi kanallarımızı takip etsin. Galatasaray büyüklüğüne yakışır şekilde yoluna devam edecek. Türk futbolunda ve kulübümüzde zaman zaman bu tür değişiklikler olabiliyor. Antalyaspor maçında takımın başında Taffarel olacak. Galatasaray sezon sonunda kendisine yakışır şekilde şampiyonluk kupasını kucaklayacaktır."