Feryal-Kemal Gülman çifti boşanamadı!

Kemal Gülman ile Feryal Gülman'ın boşanma davasında çıkan kararları Yargıtay bozdu. Dava yeniden görülecek.

Feryal-Kemal Gülman çifti boşanamadı!

Kemal Gülman’la 21 yıllık eşi Feryal Gülman, üç yıl önce karşılıklı boşanma davası açmıştı. Feryal Gülman, bir dönem “En zengin 100 Türk” listesinde yer alan Kemal Gülman’dan 200 milyon lira tazminat istemişti. Gülman, kendisinden 32 yaş büyük kocasına ait şirketlerin yarısına da tedbir kararı istemişti. Mal tasfiyesi davaları da açan Feryal Gülman, kendisi için aylık 200 bin lira, oğlu içinse aylık 25 bin lira nafaka talep etmişti. Bu arada Kemal Gülman da eşinin açtığı 200 milyon liralık davaya karşılık 500 bin lira tazminat istemli boşanma davası açmıştı.

2015 yılının Haziran ayında görülen duruşmada mahkeme hem Kemal Gülman’ın hem de Feryal Gülman’ın tazminat taleplerini ve boşanma gerekçelerini reddetti. Mahkeme, çiftin Türk Medeni Kanunu’nun 166’ıncı maddesinde yer alan “evlilik birliğinin temelinden sarsılması” uyarınca boşanmalarına karar verdi. Ayrıca Feryal Gülman’ın talep ettiği aylık 200 bin lira yoksulluk nafakası da reddedildi.

Bunun üzerine Feryal Gülman'ın avukatları Yargıtay'a başvurdu. Bu boşanma davasında çıkan kararlar Yargıtay tarafından bozuldu. Davanın yeniden görülmesine karar verildi. Yargıtay'ın bu kararı ile çift resmi olarak boşanamamış oldu.