FENER'DE SULAR DURULMUYOR!

Volkan için, “Onu kalede görünce dehşete kapılıyorum” diyen ve son Kasımpaşa yenilgisini takıma fatura eden F.Bahçe Teknik Direktörü, bu sefer de Bild gazetesine, “Futbolcularım bana yalan söylemiş” dedi.

FENER'DE SULAR DURULMUYOR!

102 yıllık Fenerbahçe Kulübü, tarihinde görülmemiş olaylarla çalkalanıyor... Futbolculardan Kazım, Kasımpaşa maçının oynandığı akşam, yanına Dos Santos’u alıp Beyoğlu’na eğlenmeye gidiyor, ertesi gün de trafik kazası geçirip elini kırıyor. Önder Turacı, evinde kız arkadaşına sinirlenip duşakabine yumruk atıyor ve ölümden dönüyor. Ve son olarak da seks skandalı...

5 yıldızlı partiler!

Vim Voland’ın imzasıyla çıkan bir haberde, Fenerbahçeli futbolculardan Kazım, Bilica, Dos Santos, Vederson ve Roberto Carlos’un yaklaşık 2 aydır Kadıköy’deki 5 yıldızlı Marriott Otel’de seks partileri düzenlediği yazıldı.

Haberde, “Otelin kral dairesi, kalıntılarıyla meşhur. Saatini, kolyesini, gözlüğünü unutanlar da oldu bu odada. Ama kat görevlilerinin bulduğu bir şey var ki; Fenerbahçeli alemci futbolcuların hayal güçlerini peşinen ortaya koyuyor. O da alemden arta kalan yatak üzerindeki kelepçe. Son haftalarda otel yerine evler tercih edilmeye başlandı” ifadeleri kullanıldı.

Önce yalanlamıştı

Haber o kadar büyük yankı yarattı ki, Alman Bild gazetesi bile iddiaları manşete taşıyıp, teknik direktör Christoph Daum’dan görüş aldı. Daum, iddiaların yalan olduğunu söyleyip, “Burada iftiralardan geçilmiyor. Herkes birbirinin üzerine çamur atıyor. İstanbul’da böyle şeylerin olması çok doğal. Colin Kazım’a da geçtiğimiz günlerde böyle iftira atılmıştı. Futbolcum açıkça böyle bir şey olmadığını söyledi” dedi.

Sonra doğruladı

Aynı Daum, önceki gün Bild gazetesine yeni bir açıklama daha yaptı. Ve ne gariptir ki, Alman çalıştırıcı, bu kez tam tersini konuştu:

“Maalesef iddiaların hepsi doğru. Futbolcuların seks partisi yaptıkları kesinleşti. Futbolcularımız bize yalan söylemiş. Utanç duyuyorum.”

Daum, bununla da yetinmedi, seks skandalına adları karışan bütün futbolcuların, yani Roberto Carlos, Vederson, Dos Santos, Kazım ve Bilica’nın en kısa sürede satılacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü’nün bu sözleri de en az seks skandalı kadar olay oldu. Birçok kişi, Daum’un yanlış yaptığını savunuyor. “Bir teknik direktör olarak futbolcularına sahip çıkmak yerine, onları açıkça suçlayıp taraftarın önüne atıyor” diyor ve ekliyorlar:
“Daum, her başarıyı sahiplenir ama başarısızlıkta topu futbolcularına atar. Geçmiş yıllarda Volkan Demirel için ‘onu kalede görünce dehşete kapılıyorum’ demişti. Son Kasımpaşa yenilgisinden sonra da ‘oyuncular istediği için çift forvet çıktık, böyle oldu’ diyerek, faturayı futbolculara yükledi.”

Daum, Bild’i yalanladı

F.Bahçe Teknik Direktörü: “Ben kimseye ‘seks skandalı doğruymuş’ demedim, sadece ‘araştırıyoruz’ dedim.”

Alman Bild gazetesi, Daum’un ağzından, “Takımımdaki seks skandalının maalesef doğru olduğunu öğrendik” yazınca, Alman hoca dünkü antrenman öncesi apar topar bir basın açıklaması yaparak, gazeteyi yalanladı. Fenerbahçe Teknik Direktörü, şunları söyledi:

“Bild gazetesinde çıktığı şekilde sözler söylemedim. Sadece, ‘Evet haberimiz var. Türk medyasında bazı spekülasyonlar var ama ben orada değildim. Kendi gözümle görmediğim şeyi (Evet oldu) diyemem. Biz kulüp olarak her şeyi ciddiye alıyoruz. Bu kadar spekülasyondan sonra araştırma ihtiyacı duyduk. Eğer doğruysa, bu olaylar olmuşsa, bizim de kulüp olarak gerekeni yapacağımızı’ söyledim. Önce bu iddiaların bir doğru olup olmadığını öğrenelim. Ondan sonra gerekeni düşünürüz. Ben iki şeyi doğruladım. Birincisi, Türkiye’de bu tip spekülasyonların olduğu, ikincisi de doğruysa gerekeni yapacağımız şeklindeydi.”

Bild Daum’u yalanladı

Christoph Daum ne söylediyse onu yazdım

Daum, Bild’de kendi ağzından çıkan sözleri yalanlayınca, haberin altında imzası olan Köln bölgesi spor editörü Vim Voland’la konuştuk. Voland, şu açıklamayı yaptı:

“Ben Daum ne söylediyse yazdım. Bana dün Daum telefonda ‘maalesef söylenenlerin hepsi doğru’ dedi. Bu çok önemli bir konu haline geldi. Her şey açıkça yazıldı. Konuyla ilgili fazla bir şey söylemek gereği duymuyorum.”