Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçe Bayramı!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lazio'yu 2-0 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Basın odasına geldiğinde Türk gazetecilerin alkışlayarak tebrik ettiği Aykut Kocaman, "Henüz bir şey kazanmadık. Karşılaşmanın bütününü değerlendirmek gerekirse 2-0 ile elemeli turlar için avantaj sayılabilecek çok güzel bir skor aldık." dedi.

Fenerbahçe Bayramı!

Kocaman şöyle devam etti: "Temel amaç, gol yemeden ikinci maça gitmekti. Biz avantaj sahibiyiz. Ancak karşımızda çok güçlü bir ülkenin güçlü takımlarından biri var. İkinci maç da son derece yüksek bir enerji ve yüksek ciddiyet isteyen bir maç haline geldi. 8 takım da kupayı istiyor. Ancak 8'i için de kolay olmayacak."

Fenerbahçe Bayramı!

İşte Lazio'yu deviren Fenerbahçe 11'i...

Fenerbahçe Bayramı!

İşte Lazio'yu deviren Fenerbahçe 11'i...

Fenerbahçe Bayramı!

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında İtalyan ekibi Lazio'yu 2-0 mağlup etti. Atılan goller sonrasında futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Fenerbahçe Bayramı!

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 78'nci dakikada Pierre Webo ve 90'ncı dakikada Dirk Kuyt kaydetti.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lazio'ya karşı elde ettiği galibiyet İtalyan basınında da geniş yankı buldu. Tutto Sport gazetesi maçın hemen ardından internet sitesinde "Lazio kızgın ve yenik. İlk raund Fenerbahçe'nin" başlığını attı. Haberde, "Petroviç'in takımı İstanbul'da 2-0 nakavt oldu" ifadesi yer aldı.

Fenerbahçe Bayramı!

La Gazzetta Della Sport'un manşetiyse "Lazio 10 kişiyle Türkiye'de alabora" oldu. Lazio'nun ilk yarıda iyi bir oyun oynadığını ancak sonuç alamadığını yazan La Gazzetta Della Sport, "Yarı final çok uzak görünüyor" dedi.

Fenerbahçe Bayramı!

Corrierra Della Sport'taysa "Rövanş maçında Lazio'nun işi zor" denildi.

Fenerbahçe Bayramı!

BBC: Geç gelen iki gol Lazio'yu yıktı. UEFA kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe son dakikalarda attığı iki golle 10 kişilik Lazio’yu evine eli boş gönderdi. Pierre Webo 79’uncu dakikada penaltıdan ilk golü atarken, Dirk Kuyt serbest vuruştan geri dönen topu uzatma anlarında ağlara göndererek durumu 2-0 yaptı. Ogenyi Onazi’nin kırmızı kart görmesi maçın dengelerini değiştirdi ve Fenerbahçe kontrolü ele geçirdi.

Fenerbahçe Bayramı!

BBC: Chelsea ve Liverpool’un eski oyuncusu Raul Meireles’in şutu direkte patladı. Lazio kalecisi Federico Marchetti, Webo ve Sow’un şutlarına karşı iyi kurtarışlar yaptı ancak maçın bitimine 11 dakika kala Fenerbahçe kilidi kırdı.

Fenerbahçe Bayramı!

SUN: Türk lokumu Kuyt... 10 kişi kalan Lazio, Türkiye’de batarken Fenerbahçe’yi Dirk Kuyt ateşledi. Liverpool’un eski golcüsü, uzatma dakikalarında attığı golle Fenerbahçe’nin yarı finale ulaşması yolunda çok önemli bir gol attı. 48’inci dakikada 10 kişi kalan Lazio, 79’da Stefan Radu’nun elle kontrolü sonrasında kalesinde penaltı gölü gördü. Kuyt, uzatmalarda ikinci golü getirerek galibiyeti belirledi.

Fenerbahçe Bayramı!

GUARDIAN: Fenerbahçe avantajı çok iyi değerlendirdi. Lazio, 10 kişi kalmasının ardından maçın kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe karşısında tutunamadı. İkinci yarıda baskısını önemli ölçüde artıran Fenerbahçe, maçın sonlarında bulduğu iki golle Lazio’yu 2-0 yendi. Türkler, birçok gol pozisyonuna girdi ancak direkten dönen toplar sinirlerin gerilmesine neden oldu.

Fenerbahçe Bayramı!

GUARDIAN: Maç golsüzlüğe takılmışken Onazi’nin Cristian Baroni’ye yaptığı müdahele kırmızı kartla sonuçlandı. Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından baskısını iyice artıran Fenerbahçe Webo ve Kuyt ile sonuca gitti.

Fenerbahçe Bayramı!

Takımının bir golüne imza atan Kamerunlu futbolcu Pierre Webo, önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, ancak henüz ortada garanti bir şeyin olmadığına dikkat çekti. Webo, "Hocamıza teşekkür etmek istiyorum. İlk yarı karmaşık geçti. Devre arasında bizi çok rahatlattı. Verdiği taktiklerle ikinci yarıya iyi başlamamızı sağladı. Çıktık ve kazandık" dedi.

Fenerbahçe Bayramı!

UEFA: Fenerbahçe 10 kişi kalan Lazio’yu cezalandırdı. Fenerbahçe, 48’inci dakikada takımını 10 kişi bırakan Ogenyi Onazi'nin hatasını affetmedi. Webo’nun penaltısı ve Kuyt’ın uzatma dakikalarındaki golleri Fenerbahçe’yi ilk kez UEFA kupasında yarı finale taşıyabilir. Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından avantajı iyi değerlendiren Fenerbahçe, Kuyt’ın çabasıyla son dakikalarda rakibine şans tanımadı. Lazio, 11 maç sonra Avrupa’da kaybederken tur için ümitlerini Roma’ya taşıdı.

Fenerbahçe Bayramı!

Penaltıdan bulduğu golü değerlendiren Kamerunlu golcü, "Kolay değil bu tarz maçlarda penaltıyı atmak. Penaltı için bana destek veren tüm takım arkadaşlarıma teşekkürler. Kuyt'ın golüde bizi rahatlatmış oldu. İkinci maç zor olacak. Lazio çok iyi bir takım. Garanti olan bir şey yok. Çok iyi hazırlanıp gideceğiz oraya" diye konuştu.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçeli taraftarlar maçı Kadıköy'deki kafelerden izledi. Bu arada Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bugüne kadar oynadığı maçlardan 4 milyon Euro kazandı. Turu geçmesi halinde 1 milyon Euro daha kazanarak toplamda 5 milyon Euro kazanmış olacak.

Fenerbahçe Bayramı!

Yarı final kapısını aralayan Fenerbahçe, tur vizesini aldığında hatırı sayılır bir parayı da kasasına koyacak.

Fenerbahçe Bayramı!

Sarı-Lacivertliler, rövanşta turu geçecek skora ulaştıkları takdirde 1 milyon Euro daha kazanacak.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçe bugüne dek kazandığı puanlar ve geçtiği turlar nedeniyle UEFA’dan toplam 4 milyon Euro kazanmıştı.

Fenerbahçe Bayramı!

Lazio elendiği takdirde bu miktar 5 milyon Euro’ya (Yaklaşık 11 milyon 645 bin TL) çıkacak.

Fenerbahçe Bayramı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fenerbahçe-Lazio maçını izlemek üzere Şükrü Saraçoğlu stadyumuna gitti. Kılıçdaroğlu stada giderken gazetecilere "Fenerbahçeye galibiyet diliyorum" dedi.

Fenerbahçe Bayramı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu UEFA kupasında Fenerbahçe'nin Lazio ile oynayacağı maçı izlemek üzere İstanbul'a geldi. Kılıçdaroğlu maça saatlere kala İstanbul'daki CHP'li ilçe belediye başkanlarıyla Kadıköy'de bir otelde akşam yemeği yedi.

Fenerbahçe Bayramı!

Saat 19.00 başlayan yemek sonrası Kemal Kılıçdaroğlu maça 45 dakika kala kaldığı otelden çıkarak stadyuma hareket etti. Kılıçdaroğlu makam aracına binerken kendisini bekleyen gazetecilere, "Fenerbahçeye galibiyet diliyorum" dedi. Gazetecilerin skor tahminine ise Kılıçdaroğlu bir tahminde bulunmadı.

Fenerbahçe Bayramı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fenerbahçe-Lazio maçını izledikten sonra Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan ayrıldı.

Fenerbahçe Bayramı!

Çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Son derece mutluyum. Fenerbahçe bütün sahaya hakimdi. Çok güzel bir oyun oldu. Bütün yönetici ve oyuncuları kutluyorum" dedi.

Fenerbahçe Bayramı!

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu, stadın güvenlik görevlilerinin fotoğraf isteğini kırmayarak toplu halde fotoğraf çektirdi.

Fenerbahçe Bayramı!

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçları: Fenerbahçe - Lazio: 2 - 0, Chelsea - Rubin Kazan: 3 - 1, Tottenham - Basel: 2 - 2, Benfica - Newcastle United: 3 - 1... Lazio bu 11 ile sahaya çıktı.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final ilk maçında evinde İtalyan ekibi Lazio'yu 2-0 yendiği maçta az kalsın yine bir paraşüt olayı yaşanıyordu. Karşılaşmanın oynandığı sırada paraşütle atılan yanıcı bir madde stada ulaşmadan söndü. Bilindiği gibi Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2'nci tur rövanşında BATE Borisov takımını ağırlarken de sahaya stat dışından havai fişek atılmıştı ve temsilcimiz 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

Fenerbahçe Bayramı!

Laziolu futbolcu Ogenyi Onazi, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Fenerbahçe Bayramı!

Bu maçın rövanşı 11 Nisan Perşembe günü İtalya'da oynanacak.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçe'nin kendi evinde Lazio'yu 2-0 mağlup etmesinin ardından sarı lacivertli taraftarlar sokağa döküldü.

Fenerbahçe Bayramı!

Taraftar grupları tezahüratlarla zaferi kutladı.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçe Bayramı!

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final karşılaşmasında, Fenerbahçe'nin Lazio'yu 2-0 yenmesi taraftarları sevince boğdu.

Fenerbahçe Bayramı!

Sarı lacivertli taraftarlar Kızıltoprak Bağdat Caddesi'ni panayır yerine çevirdi. Taraftarlar tezahüratlarla zaferi kutlarlarken, bazı araç sürücüleri araçlarının içinden bayrak sallayıp tezahüratlara katıldı.

Fenerbahçe Bayramı!

Taraftarlar araçlarından çıkarak meşaleler yaktı.

Fenerbahçe Bayramı!

Kutlamalarda olumsuz bir olay yaşanmazken, Bağdat Caddesi'nde uzun araç kuyrukları oluştu.

Fenerbahçe Bayramı!

LAZİO CEPHESİ: Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, Fenerbahçe karşısında iyi oynadıklarını belirterek, "Rakibimize zorluklar yaşattık. Gol pozisyonları bulduk. Fenerbahçe taraftarlarıyla çok daha güçlü hale geldi. Ancak yarışı bırakmadık, sonuna kadar zorlayacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Bayramı!

Petkovic, maçta iki hata yaptıklarını dile getirerek, "Birinci hatamız kırmızı karttı. İkinci gol de önlenebilirdi. Fenerbahçe'nin bu kadar iyi oynadığını daha önce görmedim. Rakibimiz taraftarlarıyla birlikte maça tam konsantre olmuştu. Büyük bir baskı kurdular. Ancak oyuncularımın bu sonuca da karşılık vereceklerine inancım tam" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Bayramı!

Rövanş karşılaşmasının önemine vurgu yapan Vladimir Petkovic, "Bu akşam baskı altında oynadık. Kendi evimizde Fenerbahçe'yi zorlayabiliriz. 11 kişiyle, daha agresif, daha atak bir takım oyunuyla ve biraz da şansla başarılı olabiliriz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Bayramı!

Fenerbahçeli taraftarlar Şükrü Saracoğlu Stadı'nı tıklım tıklım doldurup takımlarını 90 dakika boyuncu destekledi.

Fenerbahçe Bayramı!

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Volkan Demirel, "İstediğimiz skor, istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Çok iyi oynadık, rakibe pozisyon bile vermedik. Sabırlı oyun oynadık, hocamızın isteği buydu. Hem istediğimiz sonucu aldık, hem istediğimiz oyunu ortaya koyduk. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

Fenerbahçe Bayramı!