ERKAN ÖZERMAN'DAN DAVAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

Bir dönem magazin gündemini oldukça meşgul eden ve daha sonra mahkemeye taşınan Kıvanç Tatlıtuğ-Erkan Özerman davasında tayin edilen 5 kişilik bilirkişinin dördünün Kıvanç Tatlıtuğ'u haklı bulduğu söylenmişti. Yazılan bu haberlere Erkan Özerman tarafından açıklama geldi..

ERKAN ÖZERMAN'DAN DAVAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

İşte Erkan Özerman'ın açıklaması;

"Son günlerde basında çıkan haberlerin aksine, Erkan Özerman ve Kıvanç Tatlıtuğ arasında İstanbul 21. Asliye Ticaret Mahkemesinde devam eden tazminat davasına ilişkin olarak hazırlanan bilirkişi raporlarında;

Kıvanç Tatlıtuğ’un Erkan Özerman ile olan sözleşmesini haksız olarak feshettiği,

Erkan Özerman’ın Kıvanç Tatlıtuğ’dan cezai şart haricinde uğradığı zararın tazminini de isteyebileceği aralarında Erol Evgin’inde bulunduğu bilirkişilerce kabul edilmiştir.

Ancak; sadece beş kişilik heyette bulunan tek bir bilirkişi, kesinleşmiş mahkeme kararının aksine taraflar arasındaki sözleşmenin etik olarak sorgulanabileceği yönünde görüş bildirmiştir. Bu bilirkişi yorumunun hukuki hiçbir değeri yoktur. Mahkemeler sözleşmeyi etik olarak değil yasal olarak değerlendirir.

Ayrıca taraflar arasında imzalanan sözleşmeyi Kıvanç Tatlıtuğ’un haksız olarak feshettiği, İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2005/96 Esas sayılı dosyasından yapılan yargılama ile sabit hale gelmiş ve bu karar Yargıtay incelemesinden geçerek kesinleşmiştir.

Bu itibarla her ne kadar basında taraflar arasındaki sözleşmenin geçersiz olduğu yönünde gerçekle bağdaşmayan haberler çıkmış ise de, Yargıtay incelemesinden geçerek kesinleşen Mahkeme ilamı, sözleşmenin geçerli olduğunu ve Kıvanç Tatlıtuğ’un haksız olarak sözleşmeyi feshettiğini ortaya koymuştur.

Erkan Özerman tarafından Kıvanç Tatlıtuğ’a açılan tazminat davasına ilişkin yargılamada da düzenlenen bilirkişi raporları arasında çelişki bulunmakla birlikte bu çelişki sözleşmenin geçerliliği ile ilgili olmayıp sözleşmenin uygulanması ile ilgilidir.Bilirkişi Heyetinde bulunan sektör bilirkişisi tarafından düzenlenen raporda, “Gümüş dizisine ilişkin sözleşme görüşmelerinin Erkan Özerman tarafından yapıldığı, hatta ilk iki bölüm ödemesinin Erkan Özerman’a yapıldığı bu itibarla Kıvanç Tatlıtuğ’un Gümüş dizisinden elde ettiği net gelirin %20’sini Erkan Özerman’a ödemekle yükümlü olduğu” kanaatine varılmıştır.

Diğer bilirkişiler ise talep edilen tazminata esas olacak parametreler konusunda farklı görüşler bildirmişlerdir.Bilirkişi raporlarında ödenecek meblağa ilişkin çelişki olduğundan dosya büyük bir ihtimalle yeni bilirkişilere gidecektir.

Basında yer alan haberler, davanın sanki müvekilimiz Erkan Özerman aleyhine sonuçlandığı şeklinde bir kanaate yol açmış bulunmaktadır. Müvekkilimizin talebi doğrultusunda; bu kanaatin gerçeklerle bağdaşmadığı, yargı sürecinin devam ettiğini sizin kanalınızla topluma duyurmak zorunluluğu hasıl olmuş bulunmaktadır.

Talebiniz halinde ve müvekiliminde muvaffakati olursa raporları tarafınıza gönderebilirim.

Takdir yargının olmakla birlikte dosya kapsamındaki raporlar Erkan Özerman’ın haklı olduğunu bir kere daha göstermiştir ve yargılama sonunda müvekilimin haklılığı bir kez daha anlaşılacaktır.

Bilgilerinize saygı ile sunarım.

Erkan Özerman
Vekili Avukat Okan Bingül"