DÖNER - PİLAV POLEMİĞİ

Mustafa Sandal’ın verdiği röportajda, eski sevgililerini “döner-pilav”, eşi Emina’yı ise “Beluga havyarı”na benzetmesi tartışma yarattı. Bu sözler, ünlüler dünyasını ikiye böldü. Kimi Sandal’ın esprili üslubunu hoş karşılarken, kimi de bu yaptığını saygısızlık sayıp ünlü şarkıcıyı topa tuttu.

DÖNER - PİLAV POLEMİĞİ

BURCU KARA
Manasız bir laf etmiş

Bu benzetmeye hiçbir anlam veremedim. Bana göre gerçekten çok manasız bir laf... Böyle manasız bir şey için de kafamı bile yormam.

DUYGU ÇETİNKAYA
Benimkiler de döner-pilav oldu

Kim ne derse desin, ben Mustafa Sandal’a katılıyorum. Eski sevgililere rahatlıkla döner-pilav muamelesi yapılabilir. Sonuçta döner-pilav insanın önüne sıcak konur, öyle yenir. Soğuduktan sonra bir şeye benzemez. Bir nevi eski sevgililer gibi yani... Bu açıdan düşünürsem, ben de eski sevgililerime döner-pilav gözüyle bakabilirim, gayet mantıklı!

EDA ÖZERKAN
Geçmişte kalanlara saygı duymalı

Mustafa Sandal gibi birinin reklama ihtiyacı yok, neden böyle bir şey yaptı anlamadım. ılişkiler bitmiş de olsa, geçmişe ve geçmişte kalanlara saygı göstermeliydi. Ben bunca zaman sonra arkama bakıp da kimseyi aşağılamam. Kaldı ki sevdiğimi öyle yiyecek, içecek türü şeylere de benzetemem. Bu çok saçma... Bu benzetmeleri yapanların sevgililerine saygı duymadıklarını düşünüyorum. ınsanları objeye, hayvana, sebzeye, meyveye benzetmek yanlış.

ELİF ECE UZUN
Eski aşklarıma laf söyletmem

Bu çok büyük bir ayıp, çirkin bir davranış... Bildiğim kadarıyla eski sevgilileri arasında ünlü, herkesin bildiği isimler de var üstelik... O yüzden sözleri Mustafa Sandal’ın kalitesine hiç yakışmadı. Geçmişe dönmenin anlamı yok. Ben eski sevgililerimle görüşmüyorum ama hepsine saygı duyar, hepsini severim. Kimseye laf söyletmem. Biri laf söylerse de karşısında beni bulur.

BANU ZORLU
Ya Emina’dan ayrılırsa

Bence Mustafa Sandal’ın yaptığı doğru değil, çünkü geçmişte kalmış olsa da pek çok yaşanmışlık var. ınsan ne olursa olsun eski eş ya da sevgiliye saygı duymalı... Hem ne malum, belki ileride Emina’yla yolları ayrılacak... O zaman onu da mı döner pilava benzetecek? Sonuçta ben de eski sevgililerimle görüşmem, ama onlara saygı duyarım.

NİHAT DOĞAN
Eski ilişkilerini unutamamış

Bence bir kişinin eski ilişkileri hakkında iyi veya kötü yorumda bulunması, o ilişkileri unutmadığı, unutamadığı anlamına gelir. Halihazırda mevcut çok güzel bir evliliği olan Mustafa arkadaşımın bu sözleri de eski ilişkileri unutmadığını gösteriyor sanki... Yani bir anlamda pot kırmış. Benim için böyle bir durum asla söz konusu olmaz. Çünkü ben ilişkim bittiği anda o kişiyi unuturum. O yüzden geriye dönüp yorum da yapmam.

BURAK ÖZÇİVİT
Eskiler bira, Zeynep ise viski

Tamamen katılıyorum, Mustafa Sandal çok yerinde bir benzetme yapmış. Ben de eski sevgililerimi biraya, Zeynep’i (Dörtkardeşler) ise viskiye benzetiyorum. Çünkü viski yavaş yavaş içilir, ama bira çabuk tüketilir.

BAŞAK SAYAN
Onu yargılamaya hakkım yok

Benim kimsenin düşüncelerini yargılamaya hakkım yok. Mustafa Sandal için de bir yorum yapamam. Ama bana soracak olursanız şunu söyleyebilirim: Hayatıma giren herkes, o dönemde ona aşık olduğum için benim yanımdaydı, hayatımdaydı... O nedenle, bir şeyler bittiğinde kötülemek doğru değil.

MURAT DALKILIÇ
Mustafa’yı onaylıyorum

Ben de Mustafa Sandal’ın söylediklerini onaylıyorum. Çünkü aynı durum benim için de geçerdi. Kız arkadaşım Pelin (Sönmez) önceki sevgililerimden daha güzel ve çok daha kaliteli geliyor bana...