Dizi dolandırıcılarına dikkat!

Dizilerde oynamak isteyen o kadar insan var ki... Her gün yüzlerce insan ajanslara başvuru yapıyor. Televizyon dizilerinde rol almak isteyen pek çok insanı ciddi bir tehlike bekliyor.

Dizi dolandırıcılarına dikkat!

Dizilerde figüran olarak yer almak isteyen insanların dolandırıldığı ortaya çıktı. Üstelik sosyal medyayı kullanarak popüler olan dizilerde oyunculuk yapmak isteyenlerin dikkatli olması gerekiyor. Habertürk Gazetesi’nden Mustafa Doğan konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı ve bakın hangi uyarılarda bulundu:

Sosyal medyada, “Dizilerde oynayacak her yaştan figüranlar aranıyor” başlıklı reklamları son günlerde sık görür oldum.

Dolandırıcıların şu ara gözde yöntemi bu. Popüler dizilerden kareler kullanarak bir afiş hazırlayıp sosyal medyada yayınlıyorlar. Ardından “kayıt parası” adı altında paralar toplayıp sonra sırra kadem basıyorlar.

Kayıt tarifesi Aşk ve Mavi ve Söz için 200 TL, Çukur ve Vatanım Sensin için 500 TL’ymiş.
İşi daha ileriye götürüp Türkiye’nin dört bir yanında lüks otellerde tanıtım toplantıları organize edip 5 bin TL’ye varan ödemeler alınıyormuş, sizi dizilerde oynatacağız denilerek.

Mağdur sayısı binlerle ifade ediliyor.

Kast Ajansları Derneği KASTDER’e her gün yüzlerce şikâyet gidiyormuş. Cast ajansı sahibi Leyla Albayrak da hukuksal yollara başvuracaklarını açıkladı geçen hafta. Art niyetli kişiler yüzünden onlar da mağdur oluyor tabii.

Siz siz olun böyle tuzaklara düşmeyin. İlla oyuncu olacağım diyor, hem paranız hem hayalleriniz uçup gitmesin istiyorsanız KASTDER üyesi ajanslara başvurun.