DEVRİMCİ MURO!

Yeni Aktüel'in haberine göre, 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun yeni karakterlerinden Muro'nun ömrü en çok beş-altı bölüm olacaktı. Ama Mustafa Üstündağ'ın canlandırdığı karakter çok beğenilince Muro'nun ömrü uzatıldı..

DEVRİMCİ MURO!

Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde Mustafa Üstündağ'ın hakkını fazlasıyla vererek canlandırdığı 'Muro' karakteri izleyicide kısa sürede bağımlılık yarattı. İlk kez bir dizide canlandırılan karakter, kimse tarafından örnek alınmadan bu kadar çok seviliyor. Sokaklarda 'Burhan Altıntop', 'Kapıcı Gaffur' ya da 'Recep İvedik' gibi dolaşan veya konuşanlar görüyoruz ama 'Muro' bir tane! Muro jargonuyla cevap verenlere de rastlamıyoruz. Bunun belki de en önemli nedeni Mustafa Üstündağ'ın mükemmel oyunculuğuyla yakaladığı ince ayar. Beş-altı bölüm oynayıp sonra diziden çıkartılması planlanan Muro'nun fanatikleri onun rol gereği öldürülmesine izin vermedi. Karakterin bu kadar tutacağını tahmin etmeyen ve senaryo gereği öldürmeyi düşünen senaristler onu uzun yaşatmak için çare aradı ve buldu! Dizinin esas oğlan'ı Polat Alemdar'ın can düşmanı olsa da reyting için Muro yaşatılacak. Bulunan çareyse; Muro'yu sonunda bağlı bulunduğu örgütten koparmak!

TİYATRO BÖLÜMÜ MEZUNU
Muro'nun ömrüne ömür katan Mustafa Üstündağ 1977, Mersin doğumlu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunu olan Üstündağ'ın bugüne dek yer aldığı dizilerse şunlar: 'Yılan Hikayesi', 'Bizim Aile', 'Aşka Sürgün', 'Dikkat Bebek Var', 'Emret Komutanım', 'Zincirbozan', 'Hayalet' ve 'Hayat Bilgisi'... Üstündağ, 'Metropol Kabusu', 'Köçek', 'Yolculuk', 'Gülizar', Emret Komutanım' ve 'Neredesin Firuze' adlı sinema filmlerinde de rol aldı.

Muro karakterinin bu denli tutulmasında Üstündağ'ın oyunculuğunun yanı sıra kullandığı jargonun da etkisi var. İşte o repliklerden birkaç örnek:
Muro: Burada Lenin'i saygı ve hayranlıkla anmak durumundayım. Ne diyordu büyük lider; devrimi halk yığınları değil ancak ve ancak profesyonel devrimciler gerçekleştirecektir. Yani sen değil Çeto, ben...
Muro: Sen gereksiz yere düşünen sosyal bir hayvansın Çeto. Niye kırmızı ışıkta duruyorsun? Biz kapitalist düzenin bütün kurallarına karşı gelmek için mücadele vermiyor muyuz?
Çeto: Başkan, trafik kuralları enternasyonal değil mi? Birlikte çalışmayacağız. Siz bizim güdümümüzde çalışacaksınız.
Muro: Yoh ya. Koskoca örgüt bi çetenin emri altına mı girecek! Buna her sosyo-ekonomik sınıftaki insan güler.

Yalçın Bulut: Kağıdın var mı kardeşim burada malın olduğuna dair.
Muro: Sen benim kim olduğumu anladın de mi?
Y.B: Anladım.
M: O zaman niye yokuş yukarı çıkıyorum ben. Güzel kardeşim malım var burada, almaya geldim. Nerede o İlyas Reis?
Y.B: İlyas Reis sizlere ömür.
M: İyi olmuş. Zaten ben öldürecektim onu.
Y.B: Yerinde ben varım şimdi. Seni göreyim.
M: Bela mısın arkadaş? Adam öldürme zamanı değil. Şimdi ticaret yapma zamanı.
Y.B: Ticaretse mesele yok. Seninle anlaşırız. Ticaretin altın kuralı nedir?
M: Nedir, nedir, nedir? Bilmece mi çözüyoruz kardeşim burada? Yukardan aşağıya, sağdan sola, aşağı yukarı? Nedir?
Y.B: Dört kelime yan yana. Al gülüm ver gülüm.
M: Ben gül-mül bilmem arkadaş. Bildiğim bir tek ot var, o da diken.
Y.B: Sen ticareti İbrahim Belit'le yaptın. Yani Hazarbeyoğulları'yla. Biz kimiz? Tataroğulları. Yani bizimle bir ticaretin yok. Eğer yapmak istiyorsan senin ağa baba benim ağa babayı arayacak diyecek ki; 'Bizim çocuğun emziğini verin' biz de vereceğiz. Yoksa sabaha kadar konuşsan hava... Anladın mı gülüm?

    Close menu