DANS FEDERASYONUNDA DELEGE SKANDALI

Yönetiminde Tolgahan, Asena ve Yonca Evcimik gibi ünlülerin yer aldığı Dans Federasyonu'nun delege seçiminde usulsüzlük yapıldığı belirlendi. Yönetim, oy hakkı bulunmayan üyeleri delege olarak gösterdi.

DANS FEDERASYONUNDA DELEGE SKANDALI

Genel kurul hazırlıkları yapan Türkiye Dans Sporları Federasyonu, delege belirlemede usulsüzlük yapıldığı iddiaları nedeniyle tahkimlik oldu. Başkanlığını Tolgahan Çinkitaş'ın yaptığı ve yönetim kurulunda Yonca Evcimik ile Asena olarak tanınan Onur Çakmak gibi ünlü isimlerin bulunduğu federasyon, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na şikayet edildi.

2 YIL BEKLENMEDİ...

Tahkim'in seçim sürecini yeniden başlatabileceği ifade edildi. Başvuruya neden olan suçlamada, İzmir Alsancak Tango ve Latin Zamanları Dans ve Spor Kulübü'nün lisans tescil tarihinin genel kurula katılmasına engel olduğu, ancak söz konusu kulübün 8 delegeyle genel kurul seçmen listesinde yer aldığı belirtildi. Kulübün 2008 yılının ilk ayında lisansının tescil edildiği ifade edilirken, tüzüğe göre 2 yıllık faaliyetini doldurmadığı için genel kurulda oy hakkı bulunmuyor.

YAKIN İSİMLER...

Aynı kulübün sporcularının, kulüp tescil olmadan 2007 Türkiye Şampiyonası'nda usulsüz olarak yarıştıkları belgelenirken, seçmen listelerindeki dağılımlar da dikkati çekiyor. Bazı kulüpler seçimde 1-2 delegeyle temsil edilirken, mevcut başkana yakın olduğu iddia edilen bazı kulüpler 7-8 delegeyle seçimde temsil ediliyor. Bu konuyla ilgili olarak da Tahkim Kurulu'na başvuru yapılırken, kararın hafta içinde çıkması bekleniyor.