CARLA MİLLİ OLDU
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile evlendikten sonra İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez'in Fransa ziyaretinde verilen yemek öncesi Elysee sarayının kapılarını ilk kez Paris Match dergisine açan Carla Bruni- Sarkozy, First Lady olarak ilk davetinde şıklığıyla göz kamaştırdı.


Paris Match dergisinin muhabiri ve fotoğrafçısı ile birlikte verilecek yemek öncesi hazırlıkları denetleyen Carla Sarkozy, bahçe kısmına bakan çalışma odasının kapılarını da açtı.

Elysee sarayının tarihi dekorasyonu içinde son derece modern döşenen bürosunda konuşan Carla ilk First Lady'lik denemesinin Güney Afrika'da Nelson Mandela ile başladığını şimdi de yine İsrail Devlet Başkanı Perez'i ağırladığını belirtirken 'Elysee'nin diplomatik danışmanları bana yardımcı oluyor, yoksa bu kadar çabuk adapte olamazdım, bundan sonra da Londra'ya yapacağımız Buckingham sarayı davetine hazırlanacağım' dedi.

Dergi muhabirleriyle Elysee'nin mahsenine inerek birbirinden ünlü marka şarapları seçtikten sonra mutfağı da denetleyen First Lady, sarayın ahçıbaşısı Bernard Buisson'dan sofrada balık tercih eden misafir Şimon Perez için hazırladığı yemeğin pişirilişini izledi.

Daha sonra sarayın şölen salonuna çıkan Carla Sarkozy, Perez'le davetli tüm misafirlerin, hükümet üyelerinin ve birçok siyasetçinin ağırlanacağı muhteşem şamdanlar altında hazırlanan 70 kişinin hizmet verdiği 250 kişilik yemek masasıyla ilgili bilgi aldıktan sonra odasına çekildi. Carla Bruni - Sarkozy, burada da akşam davette giyeceği mor kıyafetle kapıda fotoğrafçıya poz verdi. (Hürriyet)

