CANDEMİR VE ÇELİKÖZ İDDİALI

Bir süre önce Amerika'ya yerleşen ve orada Maskott adlı bir grup kuran eski Kargo'cular Koray Candemir ve Serkan Çeliköz; Amerikan pazarına Türkçe şarkılarla 'merhaba' dedi.

CANDEMİR VE ÇELİKÖZ İDDİALI

1994 yılında kurulan Kargo'nun solisti olan Koray Candemir ile klavyecisi Serkan Çeliköz, Seattle'a yerleştikten sonra, Maskott adıyla yepyeni bir ikili olarak karşımıza çıktı. İkilinin yeni isimleriyle ilk albümleri çıktı; adı: 'Tuval'.

Kargo'yu tamamen geride bırakarak, Seattle'a yerleşirken, alternatif rock ve grunge müziğin başkenti Seattle'ı özellikle mi seçtiniz?
Serkan Çeliköz: Menajerliğimizi yapan Simla çok iyi arkadaşımız. Simla, Seattle'da kendine yeni bir hayat kurdu. Bizi de misafirliğe çağırdı. Koray Candemir: Aşağı yukarı 6-7 ay Simla'nın misafiri olarak kaldık, sonra kendi evimize çıktık. Amerikalı arkadaşlarımızın tanıdıklarıyla müzikle ilgili bir çevre içine girdik.

ANADOLU ROCK DEĞİL
Maskott adıyla yepyeni bir ikili olarak yeni enerjinizi ve müziğinizi nasıl tanımlarsınız?
K.C.: Belki daha çok piyano temelli rock diyebiliriz. Anadolu rock yapmadığımız kesin.
S.Ç.: Ben de, piyano temelli rock demeyi tercih ederim.

Albüm kayıtlarını efsane gruplar Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains gibi London Bridge stüdyolarında gerçekleştirdiniz, bu bilinçli bir tercih miydi?
S.Ç.: Hangi stüdyo olabilir diye araştırırken, bağlantılarımızla en doğru yeri seçmiş olduk.
K.C.: Bizden şimdi Nirvana gibi ya da Pearl Jam gibi bir grunge soundu bekliyor olabilirsiniz ama oradaki tecrübelerimizle birleşen bir geçmişimiz var. Bu yüzden yaptığımız müzik yine bize daha yakın bir Türkçe pop-rock.

Orada Türkçe rock nasıl bir tepki alıyor?
K.C.: Konser verdiğimiz mekanlarda yüzde 90 Amerika'da yaşayan Türkler vardı ve bizim Kargo hitlerimize eşlik ediyorlardı. Geriye kalan Amerikalılar büyük kalabalığın coşkusunu görünce, bizim Türkiye'de ünlü olduğumuzu ve geçmişimizi daha iyi algılayıp seyircinin coşkusuna katıldılar. Seattle'da verdiğimiz konserlerde Amerikalı izleyiciyle ilk kez tanıştık ve ilgi gördük.

Maskott bundan sonrası için bir ayağı Amerika'da olan bir proje olarak mı karşımıza çıkıyor?
S.Ç.: Amerika'da da yapmak istediklerimiz var. Oradaki müzisyen çevremiz bu konuda bizi çok cesaretlendiriyor. Sabah Gazetesi