BÜLENT ERSOY'DAN 'DENİZ GEZMİŞ' AÇIKLAMASI!

“Deniz Gezmiş’i tanırdım, bana gazoz ısmarlardı” diyen Bülent Ersoy, sözlerine “Aralarında beş yaş var, yolları kesişemez” diye tepki gösteren Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş’e yanıt verdi: “Bir insanla tanışmak için yaşıt olmak gerekmez.”

BÜLENT ERSOY'DAN 'DENİZ GEZMİŞ' AÇIKLAMASI!

Bülent Ersoy’un İzzet Çapa’ya verdiği röportajda Deniz Gezmiş’le ilgili anlattıkları tartışma yarattı. “Deniz Gezmiş’i tanırdım, bana gazoz ısmarlardı” diyen Ersoy’a tepki gösteren Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, “Herhalde Bülent Hanım hayal gördü. Her şeyden önce aralarında beş yaş fark var, yolları kesişemez. Bunu Deniz’in halk içindeki itibarından faydalanmak için yapılmış bir açıklama olarak görüyorum. ‘Gazoz alırdı bana’ falan diyor, gerçekten tutarlı değil. Eski başbakanlardan Adnan Menderes’le ilgili de açıklama yapmış. Ama Menderes idam edildiğinde 8 yaşında bir çocuk kendisi” dedi. Ersoy, Gezmiş’e şöyle yanıt verdi: Menderes’i gıyabında tanıyorum
“Yüreklice, hatta bazı karşıt fikirli kesimleri karşıma almak pahasına merhum Deniz Gezmiş beyefendinin çok kıymetli bir insan olduğunu, adam gibi bir adam olduğunu söylemiş, daha sonra fikir suçlarının cezasının idam olmaması gerektiğini, zira bizlerin karıncaya bile can veremezken can almaya hakkımızın olmadığını beyan etmiştim. Merhum Adnan Menderes beyefendiye gelince... Kendisini yakinen tanımadığımı ve kendisine şarkı söylemediğimi, sadece gıyabi olarak kendisini tanıyıp çok hürmet ettiğimi ve idam cezasının da Türk siyasi tarihinin kara bir lekesi olduğunu net olarak ifade etmiştim. İnsanlar görmek istediklerini, şahıslarına münhasır baktıkları şekilde görürler. Benim söylediklerim açık ve net ortada ama karşımdakilerin algılamaları, ancak kendilerinin algılayabildikleri ya da anlamak istediklerince sınırlıdır yazık ki. Son olarak ifade etmek istediğim bir konu da şu: Bir insanla tanışmış olmanın yaşı olmaz, bunun için yaşıt olmak gerekmez.”