BEYAZ SARAY’IN DİBİNDE KOLBASTI!

Washington’da 8’incisi düzenlenen Türk festivaline ABD'liler yoğun ilgi gösterdi

BEYAZ SARAY’IN DİBİNDE KOLBASTI!

Türk-Amerikan Derneği (ATADC) tarafından 8'incisi bu yıl düzenlenen Türk festivali, başkent Washington'ın kalbinde, Beyaz Saray'a iki sokak ötedeki Freedom Plaza'da yapıldı. Bu yıl, "Washington'ın Kalbinde Türkiye'nin Harikalarını Keşfedin" teması taşıyan festival, ABD'lilere, hem kıtalar arası yolculuk yapmadan Türkiye'nin tarih, kültür, sanat ve yemeklerini keşfetmenin keyfini, hem de günlerdir süren yağmurun ardından eğlenceli bir hafta sonu yaşattı. Türk müziği ve halk oyunlarının da ilgi gördüğü festivalde kolbastı, ABD'liler ile festivale giden Türkleri coşturdu.

Türk festivaline yoğun ilgi gösteren ABD'liler kolbastıyla coştu, kahve falı baktırıp yeniçeri giysileriyle fotoğraf çektirdi.

5.68 METRELİK ŞİŞ KEBAP
Türk müziği eşliğinde dans eden ABD'liler, gösterilere alkışlarla tempo tutup, sık sık fotoğraf çektirdi. Özellikle kadınlardan yoğun ilgi gören Türk pazarında da takı, el dokuması kumaşlar ve çömlek gibi Türk el sanatı ürünleri görücüye çıktı.

Murat Aksu adlı girişimci, festivalde yaptığı 5 metre 68 santimetrelik şiş kebabıyla 'dünyanın en uzun şiş kebabı' unvanı için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurdu.