ASENA'NIN GÖRÜNTÜ LİMİTİ BİTMİŞTİR!

İbrahim Tatlıses eski aşkı Asena ile ilgli ilk kez bu kadar açık açıklamalarda bulundu...

ASENA'NIN GÖRÜNTÜ LİMİTİ BİTMİŞTİR!

O, yıllardır Türkiye'nin en ünlü sesi, televizyon starı, sinema ve dizi oyuncusu, pek çok iş kolunda çalışan bir işadamı. İbrahim Tatlıses, Urfa'daki mağara yaşamından, bugünlere nasıl geldiğini Bugün Gazetesi muhabiri Şebnem ÖZUZCAN’a anlattı.

MİT SANDIM SAUNA ÇIKTI

Sauna Çetesi’yle bağlantılı olduğu iddiasıyla dava açılan İbrahim Tatlıses suçlamalara cevap verdi. Ünlü türkücü çete lideri Kasım Zengin’in kendisini MİT’çi olarak tanıttığını söyledi.

İbrahim Tatlıses’le röportajımızın ikinci bölümüne dobra dobra devam ediyoruz... Ünlü sanatçı soruları cevaplarken bazen öfkelendi, bazen güldü bazen de hüzünlendi...

Sizin ‘Sauna Çetesi’ne üye olduğunuz iddia edildi, yargılama sürüyor. Bu davanın sonu sizin açınızdan nasıl olur?

Onun ne çetesi olduğu belli değil. Öyle yasa dışı bir şey olduklarını bilmiyordum. Ben o kişiyle (Kasım Zengin) Keops Bar’da çalışırken ‘Ebcet İlmi gerekçesiyle tanıştım. (Ebcet’te insanın ana ismi ve kendi ismi alınarak bakılır. İsimlerin Arapça yazılması ve ona göre bakılması gerekir.)

Bir zamanlar bir hanımefendiyle (O dönemde Asena’yla birlikteydi.) biliyorsunuz sorunlar vardı. Ona büyü yapmışlardır diye bu adamı devreye soktuk. Bu Ebcet İlmi’ni herkes bilir. Amacımız, biri çamura düşmeden kurtarmak.

Adama “Şu anda aklı başında değil” dedim. “Ben onun aklına başına getiririm, konuşurum” dedi. İki defa görüştüler. Ben onu Ebcet İlmi yapan biri olarak tanıdım.

‘DEVLET BENİ KULLANIYOR’

Yani çete lideri olarak bilmiyordunuz...

Bir ara bana şüphe gibi bir şey geldi. Dedim ki “Yaa sen MİT’misin, nesin?” “Ağabey nasıl fark ettin, açık mı verdim? Evet ben MİT’im, asıl adım Kasım Zengin’dir. Emre bağlı olarak çalışıyorum.

Devletin bazı görevlerini Ebcet İlmi’yle çözüyorum. Beni kullanıyor devlet” dedi. Bu sefer başladı bana MİT’i oynamaya, meğer MİT’ten de değilmiş biliyor musun? Orayla burayla bağlantıları var, “İçişleri Bakanı’nı arıyorum” şimdi” diyor. Bu bir ara dedi ki, “Ankara’da MİT teşkilatı bana bir organize bürosu açtı. Ankara’da bir programın olur gelirsen, uğra sevinirim” dedi.

Ben de “olur” dedim. Bir gün konserimiz vardı, “geliyorum” dedim gittim. Bir baktım, eski genel müdür, emniyet genel müdür muavini oturuyor. Bakıyorsun ki, “Tamam doğru.” 10-15 dakika sonra çok değerli savcımız geldi Nuh Mete Yüksel, şimdi sen bunları teşkilattan MİT’ten anlamazsın da ne anlarsın?

'ELEKTRİK BORCUM VAR' DİYE PARA İSTEDİ

Ama birlikte resminiz de var...

Kasım Zengin denilen kişi, “Yeğenim sünnet oluyor gidebilir miyiz?” dedi. Gittik, o resimler de orada çekilmiş. Sonra “Beni takip eden bir adam var” dedi, “Sen nasıl MİT’sin arkadaş” dedim. Bir gün bana telefon açtı, “Abi benim elektriklerimi kesecekler, hacize geldiler” deyince “Nasıl elektriğini kesecekler, devlet açtı bana burayı demişti, “Devletin parası mı yok!” dedim. Beni çarpma davasında olduğunu anladım.

BENİM ALAKAM YOK

Birikmiş elektrik borcunu sizden mi istedi?

Elektiriğe borcum var diye para istedi. Ben de, “Şu anda çok sıkışık durumdayız. Nasıl sizin teşkilat vermiyor?” dedim. “Kendi gücümle ayakta durmak istiyorum” dedi. Onlardan biri aradı ve “Bununla muhatap olma, polis bunun peşinde” dedi. “Ulan bu MİT değil miydi?” “Yok MİT değil” dedi.

“Eyvah, biz ne işin içine düşmüşüz” dedim kendi kendime. 5-6 ay sonra bunlar ‘Sauna Çetesi’ olarak ortaya çıktılar. Ebcet İlmi için tanıştım. Birinin hayatını kötü yola düşmesin diye başımıza bu geldi. Oradan hiç bir şey olmaz. Çünkü benim alakam yok.

URFA'DAN BENİ GERİ ÇEVİRMEZLER

2007 genel seçimlerinde siyasete atılmak istediniz ama olmadı. “Ben nerede yanlış yaptım” dediniz mi?

Ben çok zor hata yaparım. Biz bağımsız aday olarak Urfa’ya gidiyorduk. Cem Uzan bana, “Gel seni İstanbul’da üçüncü bölgeden birinci sıraya koyalım” dedi. “Yok” dedim. Bir baktım televizyonda alt yazı geçiyor: ‘İbrahim Tatlıses Genç Parti’ye ‘evet’ dedi.’ Ben bir şey demedim halbuki. Basiret bağlantısı. Cem Bey’i çok sevdiğim için kabul ettim.

Pişman mısınız?

Yooo, değilim. Yüzde 4 oy aldık üçüncü bölgede. Cem Uzan reklam eksikliğinden kaybetti. Sürekli otobüslerle halkın içinde dolaştık, yani en tehlikeli şeyi yaptık.

İlk seçimde yine adaylığınızı koyacaksınız yani?

İktidara gelecek bir partiden aday olabilirim. Bu sefer namus sözü Urfa’dan kimse beni geri çeviremez. Urfa’dan 50 bin oy alamayacaksam zaten hiç gitmeyeyim.

POLİS YA DA JANDARMA OLMAK İSTERDİM

Sanatçı olmasaydınız ne olmak isterdiniz?

Asker değil ama polis veya jandarma olmak isterdim. Asker olmak istemezdim şöyle; Sürekli kışlayı yönet değil, kaçakçılarla, vurguncularla, soyguncularla uğraşmak isterdim.

Çok güzel giyiniyorsunuz. İmaj maker’ınız var galiba!

Vallahi beni giydiren tek kişi var, zevkine çok inandığım Damla Hanım. Menajerimdir ayrıca. İmaj maker da o, her şey de o. Bunlar ‘By Tatlıses’ markası.

SEVGİLİM 14’TÜ...

Hakkınızda hep çapkınlık hikayeleri yazılır, anlatılır. Kaç sevgiliniz var?

Vallahi geçenlerde 14’tü, 13’e düştü. Şimdi çapkınlık başka bir şey adamlık başka bir şey? Çapkınlık şeye benziyor, afedersiniz tabir-i caizse; geldi ve geçti. Hiçbir zaman bizim hayatımızda geldi geçtiler olmamıştır. Mesela beni bar çıkışında el ele biriyle üç beş günlük göremezsiniz. Bizim ilişkimiz varsa vardır ve devam eder.

NİYE ÇALIŞTIRIYORSUNUZ KARDEŞİM DEMİŞTİM

Asena ‘Çarkıfelek’ten kovulmasıyla ilgili olarak “Umarım işten atılmamda birinin parmağı yoktur” dedi...

Yıllarca biz bu zan altında kaldık. Şimdi arkadaşımın ayrıldığı biri olsa ben de iş vermem. Çünkü arkadaşım önemlidir. Fakat beş senedir böyle bir şey yapmıyorum. İlla bunu çalıştırmayacaksınız diye bir ağırlığımız olamaz. Dostlar kendiliğinden yapmışsa yapmıştır. O insanın ekmeğiyle oynayacak güçte değilim.

‘SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR’

Yani Asena’nın işine siz engel olmadınız. 5 yıldır dediğiniz için soruyorum...

O insan (Asena) bana göre orada zaten yanlıştı. Ama herkesin kendi düşüncesidir. Bizle bir alakası yok. Kendi de en son açıklama yapmış “Beni kovdular.” Böyle bir şey olur mu? Kovdular başkadır. Onun artık görüntü limiti dolmuştur.

Mehmet Ali Erbil “Sahip çıkmasaydık Asena kötü yola düşerdi” dedi. Tatlıses, eski sevdiğinin kötü yola düşmesini ister mi?

Demiştim ki, “Başına bir şey geldiği zaman ilk telefon edecek kişi ben olmalıyım. Ve koşarım da” Ama öyle şeyler yapıldı ki iş bitti. Sayfa kapandığı gibi, gönül denen, hatır denen ve ahlak denen adap denen şey vardır. Suskunluğum asaletimden gelir dedim. Sonra baktık ki bize karşı sürekli yanlış yapııyor. Hiçbir kılıç beni tesir etmez