ALİŞAN’DAN ER-MUHTIRA

Geçtiğimiz cuma günü İzmir Gaziemir'deki birliğine teslim olan şarkıcı Alişan, gitmeden önce verdiği röportajda dostlarına seslendi: Demet ben dönünceye kadar anne ol! Çağla ikinci çocuğu yapma! İbrahim Abi yerime yeni bir veliaht bulma!

ALİŞAN’DAN ER-MUHTIRA

Askerlikten kaçmak için futbol lisansı aldığı ve Tepecikspor'da futbolcu görünmek için para ödediği iddialarıyla gündeme gelen şarkıcı Alişan, önceki gün İzmir Gaziemir'deki birliğine teslim oldu. Ünlü şarkıcı temmuz ayında bitecek olan tecilini bozdurarak askere gitme kararının nedenini, "Beni vatan haini ilan ettiler. Bir an önce gidip geleyim istedim" diyerek açıkladı. Askere gitmeden önceki son röportajını veren Alişan, hakkındaki iddiaları yanıtladı...

Ruh haliniz ne durumda?
Kendimi asker olmaya hazır hissediyorum. Askerlik yapan tüm arkadaşlarımdan, askerlikle ilgili bilgiler aldım. Kaçta kalkılır, ne yapılır öğrendim. Herşeyi bilen birisi olarak artık hazırım.

Son dönemde çok üzüldüğünüzü söylediniz. Sizi üzen şeyler neydi?
Herkes benimle ilgili yazılar yazdı. Ben 14 yıldır bu camiadayım, 'Aynalı Tahir'le isim yaptım ve bugünlere geldim. Benim ne yapıp yapmayacağımı herkes iyi biliyor. Ama tanımayan insanlardan saçma sapan yorumlar geldiği için, bir kere bile bana telefon açılıp sorulmadığı için üzüldüm. Bana, 'Futbol oynadın mı, oynamadın mı?' diye sormadılar, hemen suçladılar. Ben üniversiyi yarım bıraktım. Merak ediyorum; üniversiteyi bitirmiş olsaydım, master ya da doktora yapsaydım ve askerliğim tecilli olsaydı yine aynı şeyleri yazacaklar mıydı...

YİNE FUTBOL OYNAYACAĞIM
Futbol daha önce de var mıydı hayatınızda?
Benim daha önceden futbol oynamadığımı söyleyen, yazan insanlar, Futbol Federasyonu'nun internet sitesine girip doğrusunu öğrenebilirler. Ben sadece 2002-2006 yılları arasında, 'Cennet Mahallesi' dizisinde oynarken, setler şehir dışında olduğu için futbol oynayamadım, o kadar. Bunun dışında hep oynadım.

Babanızın Tepecikspor'a para verdiği söylendi...
Babam, "Tepecikspor'a para verdi" diyen herkesi mahkemeye verdi. Biz hiçbir yere bir kuruş para vermedik. Ayrıca takımın başkanı Temel Bey'in benim parama ihtiyacı yok. Onların maddi durumu, benimkinin çok çok üzerinde. Temel Bey, ben oynarsam takım daha çok tanınır diye düşünüyordu. Bana sene başında lisans verdiler. En başından bana, 'Sen bunu başka amaçla yapıyorsun' deselerdi, hiçbir şey demezdim. Ama dörtbeş ay geçtikten sonra bir gazeteci benim hakkımda haber yaptı diye lisansımı iptal ettiler. Saçmalık! Bu gazete haberi yapılmasaydı devam mı edecekti lisansım?

Sizi bu kadar kızdıran neydi?
Askerlikten kaçmak için lisans aldığımı söylemeleri. Böyle bir amacım yoktu. Askerlikle ilgili bir sorunum olsa, tecil ettirmek için yurtdışına giderdim. Ben, askerliğimi yapıp geldikten sonra da futbol oynamak istiyorum. "Tecilimi iptal edin ama lisansımı etmeyin" dedim. Bu konuda ilk işlem yapıldıktan sonra avukatım aracılığıyla FIFA'yı bilgilendirdim. Askere gidiyorum ama hukuki savaşım sürecek. Spor yapmak anayasal bir hak ve hiçbir futbol federasyonun hiçbir maddesinde 'futbol oynarken başka bir iş yapamazsınız' diye bir ibare yok. 'Sanatçı futbolcu olamaz' diye bir kural da yok.

O KADAR ŞAŞIRDIM Kİ!
Tecilinizi neden bozdurdunuz?
İstesem tecilimi devam ettirir, televizyon programımı sürdürür, hazirana kadar paramı kazanırdım. Ama beni o kadar yıprattılar, o kadar acımasız yazılar yazdılar ki, artık 'illallah' ettim. Bir an önce gidip geleyim artık. Beni 'vatan haini' ilan edenleri de Allah'a havale ediyorum.

Vatan Şaşmaz'ın, "Futbol oynuyorum deyip kimseyi aptal yerine koymasın, acilen askere gitsin" açıklamasına ne diyeceksiniz?
O kadar şaşırdım ve üzüldüm ki!.. Sanırım birileri ona, 'Şunu söyle, bunu söyle' dedi, o da gaza gelip konuştu. Ama gereksizdi yani... O da 20 yaşında askere gitmedi ki, bana ahkam kesiyor, 34 yaşında gitti. Ne onunla rakibiz, ne de dostluğumuz var. Bu olay insanların elindeki tek kozdu. Şimdi bu kozu ortadan kaldırıyorum.

Askerlik nasıl bir psikoloji doğuruyor?
Ben, askere gittiğim için mutluyum, gururluyum. Ama arkadaşlarımdan, ailemden, işimden ayrı kalacağım için de üzülüyorum. Bir de bu şekilde gitmektense, daha farklı gitmek isterdim.

Bu olayları bu hale getirenleri biliyorum dediniz. Kim onlar?
Bu camiadan birileri değil, sporla ilgilenen birileri. Birisini vurmak için beni kullandılar. Hedef başkalarıydı yani. Ama sorun değil...

Çağla Şıkel'le sunduğunuz program ne olacak?
Program bitti. Çağla, "Tek başına ve Alişan'sız yapmam" dedi. Belki Çağla'nın tek başına sunacağı başka bir program olabilir ama şu an bilmiyorum. Ama dönüşte tekrar yapacağız programı.

BANA BOL BOL MEKTUP YAZ!
Anneniz size çok düşkün bildiğim kadarıyla. Askere gitmeniz nasıl bir etki yaptı aileye?
Annem çok üzüldü ama çok da gurur duyuyor tabii. Bizim evde üç kişi asker oluyoruz. İki kuzenim de benimle birlikte gidiyorlar. Bu benim evden ikinci kez uzun süreli ayrı kalışım olacak. Daha önce de Macaristan'a giderken altı ay evden ayrı kalmıştım! Buradan anneme sesleniyorum; üzülme, benimle gurur duy!

Askerlik dönüşü ailenizden ayrı eve çıkmayı düşünüyor musunuz?
Annem zaten uzun süre evde olmayacağım diye üzülüyor, şimdi bir de burdan ayrı eve çıkacağım deyip daha da üzmeyeyim. Ama dönüşümle ilgili çok büyük plan ve programlarım olduğunu söyleyebilirim.

Yakın arkadaşlarınıza ya da sevdiklerinize gitmeden önce söyleyeceğiniz şeyler var mı?
Demet Akalın ben gelene kadar çocuk yapsın, Çağla ise yapmasın! Çünkü gelince programa başlayacağız, beni yeni bir partner bulmak zorunda bırakmasın. Berdan Mardini ben gelene kadar çocuk yapar, çünkü istiyorlar. İbrahim Tatlıses, ben dönene kadar veliahtlık işine kimseyi sokmasın! Veliahtlık en son bende kalmıştı, öyle de kalsın, benim başımı belaya sokmasın! (gülüyor) Ve hepsi sık sık beni ziyarete gelsin. Senin de gelmeni çok istiyorum Başak. Bana bol bol mektup yaz lütfen...

BAŞBAKAN'IN KAHVALTISINDA DEMET'E ADETA 'KAL' GELDİ!
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği kahvaltıya katılan isimlerden biriydiniz. Nasıl geçti kahvaltı?
Başbakanımız çok duyarlı ve dikkatli bir şekilde Kürt açılımıyla ilgili görüşlerimizi dinledi. Tabii kahvaltıdaki amacı saptıranlar da olmadı değil. Birkaç sanatçı maalesef kendi kendi özel sorunlarını masaya yatırdı (gülüyor).

Kimlerdi onlar?
Bülent Ersoy fazla konuştu mesela. Yarım saat konuştu, başkalarının hakkını yedi. Konuşmasına başta biraz sert girdi, sonra yumuşattı, bitiminde tekrar sertleşti. Belki o da kendince haklıydı. Başbakanı her zaman görmüyor ki... Sıkıntısını dile getirmek istedi.

Ersoy gibi sanatçıların hepsi havaalanlarında VIP'den mi geçmek istiyor?
CIP'den geçmişim, VIP'den geçmişim benim umurumda bile değil. Ne fark eder ki? Ama demek ki Bülent Hanım rahatsız bundan. "Mesleğinin zirvesinde olan biri olarak bana ve benim gibilere ayrıcalık tanınmasını ve ayrı bir pasaport istiyorum" dedi.

HARÇLIK İSTEDİM
Peki yakın arkadaşınız Demet Akalın ve siz neler söylediniz Başbakan'a?
Açıkçası Demet'in bir anda dili tutuldu. Başbakanımız bana, "Ne oldu, profesyonel futbolcu olamadın mı?" diye sordu, "Hayır, askere gidiyorum. Sizden harçlık almak için geldim" dedim, o da "Bakarız" dedi.

Demet Akalın, sözünü kimseden esirgemez, dobradır. Neden açılımla ilgili konuşmadı?
Dedim ya, tutuldu o. Kaç yıldır tanıyorum Demet'i, bir sandalye üzerinde beş saat oturduğuna ilk kez orada şahit oldum. Hiç gıkı çıkmadan oturdu. Hatta oradayken mesaj attım Demet'e, "Kal geldi sana, ne oldu dilini mi yuttun?" diye... Çıktıktan sonra çok geyiğini yaptım.

ARKAMDA BIRAKTIĞIM HİÇ KİMSE YOK
Sevgiliniz var mı?
Allah'tan hayatımda kimse yok, arkamda kimse bırakmıyorum yani. Tek üzüldüğüm, 20 gün sonra yeğenim doğuyor. Onu göremeyeceğim. Karım, çocuğum, sevgilim olsa onları göremeyeceğim için üzülürdüm ama neyse ki böyle bir sorunum yok.

ÖNCE TATİL YAPACAĞIM
Asker dönüşü için planlarınız var mı?
10 yıldır reyting derdinden, iş derdinden tatil yapamadım. Bu 15 ay boyunca hiç iş düşünmeyeceğim. Kafamı toplayacağım. Geldikten sonra önce güzel bir tatil yapacağım, sonra da işlerime sarılacağım.

Albüm ne durumda?
Her şey hazır, tüm izinler alındı. Askerdeyken albüm çıksın diye düşünüyordum ama sonra vazgeçtim. Ben geldikten sonra çıkmasına karar verdim. O şarkılar benim için yapılmıştı zaten, gerek yok yani...