ACUN'DAN EZEL YORUMU!

Acun Ilıcalı Bloomberg HT Gündem'de Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı. Acun, Ezel'in Show TV'den atv'ye geçmesini doğru bulmadığını söyledi. İşte Gülin Yılıdırımkaya'nın soruları ve Acun'un Ezel'le ilgili yanıtları..

ACUN'DAN EZEL YORUMU!

Ezel ayrıldı Show TV’den ve gerekçe olarak da para alamadıklarını söylediler. Siz paranızı alabiliyor musunuz? Show TV ile maddi bir sıkıntınız var mı?

Birincisi Ezel’in ayrılmasını etik olarak yanlış buluyorum. Her insan bir şekilde belli kanallara projeler yapabilir. Fakat herhangi bir yapımcının bir projeyi ortasındayken başka bir kanala götürmesini ben çok doğru bir hareket olarak görmüyorum. Bunun en önemli sebebi bir kere o projeyi destekleyen doğuran Show TV’dir. Unutmayın ki 20 tane dizinin 19’u batar. Ve Show TV ortalama 20 tane dizi batırmıştır, yirmi birincisi tutmuştur. Ve Show TV’nin Ezel’i orada tutmasını böyle güle oynaya karşılamayalım. 20 tane dizi de denenmiş, buraya çok ciddi paralar verilmiş, Ezel de başarılı olmuş. Ezel’in başarılı olması da Show TV’nin desteklemesi, koyduğu gün… Bugün dizilerin başarısında bunların çok önemli payı var. Yanlış güne koyarsınız, dizi kaybeder. Reklamı, tanıtımı… Az reklam kullanmanız lazım başta, ondan sonra reklamları artırabilirsiniz ama dozunda artırırsınız. Ezel için Show TV çok özverili davrandı. Maddi konulara gelince her insanın her yerden alacağı olabilir. Televizyon şirketleri zaten genelde bir gün sonra paranızı vermez. Ve siz alacağım var diye ve Show TV’nin belli derecede ödeme geciktirdiği doğrudur fakat sonuçta parasını öder. Kimse “Show TV’den paramı alamadım” diye çıkmamıştır. Herhangi birini gördünüz mü, “Show TV’den paramı alamadım” diyen? “Geç aldım” diyen olabilir, bu müessese daha geç ödüyordur. Fakat Ezel’i yapan arkadaşlar, unutmayalım ki iki sene evvel de bir dizileri vardı Show TV’de, Dudaktan Kalbe diye. Onun da ödemesini geç alıyorlardı. Fakat o dizi iş yapmıyordu. O zaman, iş yapmıyorken Show TV o diziyi hep destekledi. 10 sharelerde giden diziyi Show TV bir şekilde orada direndi ve tuttu. Zarar etmelerine rağmen Show TV Dudaktan Kalbe’yi destekledi ve orada tuttu. Ama onun da parasını geç alıyorlardı. Dudaktan Kalbe kötü gidiyor, paranızı geç alıyorsunuz hiç sorun yok. Ezel çok iyi gidiyor, paranızı geç alıyorsunuz “Ben o zaman başka kanala gideyim.” Ben çok yanlış buluyorum açıkçası. O yüzden bana göre bir hareket tarzı değil.

Siz “vefasızlık” dediniz ama onlara da sorsak “profesyonellik” diyecekler.

Ben kelime olarak “vefasızlık”ı kullanmıyorum. Fakat benim yapacağım bir hareket tarzı değil. Ben doğru bir hareket olarak bulmuyorum. Bir kez daha söylüyorum, parayı geç alıyor olmanız projeyi ortasındayken başka bir kanala götürmenizi gerektirmez. Şu olabilir, diziyi yayına vermezsiniz o hafta, bu bir çözümdür.

Öyle bir hakkı var mı, dizi yapımcılarının?

Tabii ki var. Yani diziyi yayına vermez, “Para mı alayım, öyle vereyim” der. Bak çözüm bulduk değil mi ikimiz?

SHOW TV İLE SÖZLEŞMEM YOK

Bize göre bulduk ama dizinin tutmasını da etkileyebilir o…

Yo etkilemez. Onda bir sorun olmaz. Bütün diziler ocakta üç hafta ara veriyor, öyle bir sebep olamaz. Yani burada ben doğru çözümün bulunduğunu düşünmüyorum. Baktığınız zaman da yanlış bir hareket. Bu her kanal için, her proje için geçerli. Yetenek Sizsiniz’in finalini düşünün başka bir kanalda yapıyorum… Abartısız söylüyorum, 50 milyon dolar verseler… Bugün istesem gidebilirim. Komik bir şey söyleyeyim mi, Show TV ile sözleşmem yok benim.

Siz mi istemediniz?

Yo, iki taraf da rahat bir şekilde ilişkiyi götürüyor. Saner Bey var, Zeynep Hanım var, Zeynep Hanım zaten oradaki önemli isimlerden biri. Arkadaşım gibi artık onlar. İlişkilerim o boyutta. Ezel’le ilgili getirdiğim eleştirilerde bu da var. Ezel’in ekibi de Show TV ile ciddi derecede arkadaşlıkları olan bir ekipti. O yüzden ben çok şaşkınım bu konuda. Olmaması gereken bir hareketti diye düşünüyorum. Bazen televizyon dünyasında onların da bildikleri bir şeyler var demek ki. Her şey sizin istediğiniz gibi olmuyor. Bazen kararlar veriyorsunuz. Hepsi de doğru olacak diye bir şey yok.