ACUN YETENEK AVINDA!

Acun, dağdaki çobandan konservatuar öğrencisine kadar 7'den 77'ye yetenk avına çıkıyor.

ACUN YETENEK AVINDA!

Geçen günlerde Show’un yeni sezonda neler yapacağını, kanallar arasındaki yarışta hangi sırada yer alacağını söylemek için Acun’un ağzından bir açıklama beklediğimi yazmıştım; hatırlarsınız. Yetenekli programcıyla ilgili rivayetler muhtelifti.

Kimileri başka bir kanala transfer olacağını söylüyor, kimileri Show’da kalıp yeni projeler yapacak diyordu.

Acun’un ne yapacağını yazmak için, tekrar altını çiziyorum, kendi ağzından bir açıklama duymak gerekiyordu.
Sonunda dün kendisiyle uzun uzun konuştum. Şu sıralar yerinde duramıyor Acun Ilıcalı. Haksız da değil...
Çünkü İngiltere’de reyting rekorları kıran Britain’s Got Talent’i, hani şu Susan Boyle’u milyonlarla buluşturan yarışmayı ekrana getirecek, Ramazan ayından hemen sonra.

Ramazan boyunca ise ‘Var mısın Yok musun’ ekranda olacak. Acun “Son 30 Var mısın Yok musun” dediği program süreci için kendisine yeni bir de görev biçmiş. Adına da “Görev 500 bin” demiş. Yani Ramazan boyunca ekrana gelecek Var mısın Yok usun’larda, iki yıdır bir türlü veremediği 500 bini vermeye kararlı. Ardından ‘Var mısın Yok musun’ uzun bir tatile girecek. Acun da Türkiye’nin en yetenekli kişisini aradığı yeni yarışmasıyla, (adını henüz koymamışlar) huzurunuza gelecek.

Yarışmayı hem sunacak, hem de jüri koltuğunda oturacak. Yanındaki sürpriz isimlerden birini hemen söyleyelim; dahi reklamcı Ali Taran. Bir diğer jüri üyesini açıklamak içinse, sizlerden birkaç gün müsaade isteyelim.

Acun, geçen sezon dünyayı ayağa kaldıran formatı, bir yapımcı olarak almış olmanın gururunu yaşıyor. Çünkü bu format dünyada yapımcılara değil, sadece televizyon verilebiliyor. Şu sıralar yeteneğine güvenen 7’den 77’ye, bütün herkesi yarışmasına katılıp şovunu sergilemeye çağırıyor. Bu yarışmanın büyük ödülü de 500 bin lira. Anlayacağınız Acun bu sene bitmeden, iki yarışmasından birinden mutlaka bir 500 bin ermeye kararlı. Peki yapacakları bu iki yarışmayla mı sınırlı? Hayır, değil... Müthiş bir başka yarışma projesi daha var Acun’un.

Bu kez krana bir “Acun ligi” kuracak. Van Basten’den Tanju’ya, Nouma’dan Rıdvan’a futbolun bütün büyük efsanelerine ekranda maç yaptıracak. Ama o yarışmayı anlatmak da bir başka yazıya kalsın. Benden söylemesi, yeteneğine güvenenler, Acun’un bu şimdiden fırtınalar kopartacağı belli olan yarışmasını kaçırmasın.