ACUN ILICALI SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

ACUN ILICALI, EŞİ ZEYNİP ILICALI'NIN ŞOK ETKİSİ YARATAN İDDİALARIYLA İLGİLİ OLARAK AVUKATI KEZBAN HATEMİ ARACILIĞIYLA BASIN AÇIKLAMASI GÖNDERDİ.. İŞTE O AÇIKLAMA..

ACUN ILICALI SESSİZLİĞİNİ BOZDU!

Vatan Gazetesinin 27.11.2010 tarihli 1. sahifesinde manşet ve 2. sahifesindeki haberinde yer alan iddialar basın meslek ilkelerine ve objektif ahlaki değerlere aykırı olan ve müvekkilin kişilik haklarına ağır saldırı niteliği taşıyan, gerçek dışı ve hukuka aykırı ifadelerin, müvekkilimin şeref ve haysiyetine, kişilik haklarına ticari ve meslek itibarına saldırı niteliğindedir.

Herşeyden önce sözkonusu haber müvekkilimin kamuya mal olmuş, kimlik ve kişiliği açısından telafisi imkansız zararlar vereceği şüphesiz olup ağır şekilde zarar verilmiştir.
Kamuoyunu bilgilendirme görevi kamuya mal olmuş bir şahsiyet olarak müvekkilim açısından da kamusal bir görev olup bu görevin, basın meslek ilkeleri çerçevesinde hukuk kuralları ile yürütülmesi gerekir.

Müvekkil hakkında yayınlanan hukuka aykırı söz konusu haberlerin gizli talepli açılan dava da dikkate alındığında ailenin mahremiyeti ve çocuklarının geleceğinin dikkate alınması gerekmektedir. Müvekkilim ileri sürülen gerçek dışı ve hukuka aykırı iddiaların yasal zemin üzerinde karşılığını bulacağına inanmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Acun Ilıcalı
Vekili
Av. Kezban Hatemi