Acun canlı yayında Başbakan ile dostluğunu anlattı!

Son günlerin flaş ismi Acun Ilıcalı Cnnturk'de yayınlanan 5N 1K'da tüm merak edilenleri yanıtladı.

Acun canlı yayında Başbakan ile dostluğunu anlattı!

Tv8'in yeni patronu Acun Ilıcalı kanalı aldığı günden beri ortaya atılan tüm iddiaları ve sosyal medyadan yağan soruları tüm içtenliğiyle cevapladı.

Bir girişimci olarak yakaladığı başarıyı neye bağladığından, Tv8'deki yeni projelerine, Azizi Yıldırım ile yakınlığından Başbakan Tayyip Erdoğan'la dostluğuna kadar tüm merak edilenleri anlattı.



İşte Acun Ilıcalı'nın çarpı açıklamalarının satır başları:

İŞTEN ÇIKARMALARIN ACUN MEDYA İLE İLGİSİ YOK

- Çok önemli haber kanalları var. Ben de kendi açımdan bakıyorum, herkes bildiği işi yapmalı diye düşünüyorum. O yüzden uzmanlık alanım eğlence sektörü olduğu için bu yönde işler yapmak istiyorum. Ana haber bülteninde çalışmadım, işin nasıl işlediğini bilemem. O yüzden ben eğlence sektöründe varım.

İYİ REYTİNG ALSAYDI DA YAYINLAMAZDIM

- Haber iyi reyting alsaydı da ben yine haber yayınlardım diye bir şey yok. Ben sadece iyi bildiğim işi yapmak istiyorum. Haberin karşısında ne var? Haberin karşısında haber var. Haberler arasında yarış var. Haberlerin reytinginin yükselme sebebi de o.

MUADİLİM YOK

- Ne dümenler çeviriyorda gelip televizyon kanalı alabiliyor diyorlar. Böyle çok önemli bir algı var. 2006'da prodüksiyon yapmaya başladım. Yılda ortalama 130 program bunun 100'ü reytinglerde birinci geliyor. 6 yılda 600 kere birinci olmuşuz zaten. Dünyada böyle bir muadili yoktur. Bu da bizi bugünlere getiriyor.

GÖZLERİNDEN ENERJİ FIŞKIRIYOR

- Neden kanal almıyım? Baktım bizim çocuklara gözlerinden enerji fışkırıyor. Bana proje getirin dedim. Getirdikleri projeleri ağzım açık izledim. Onları hayata geçireceğim.

NEDEN KÜRTÇE ŞARKI YOK

- O Ses Türkiye'de niye Kürtçe şarkı yok diye soruyorlar. Bizde Tarık Sezer bakıyor o işe. Yapılmaz diye bir şey yok.

ALEX MESELESİ...

- Alex program yapacak diye yazıldı çizildi... Bu konuyla ilgili böyle bir görüşme hiç olmadı. Bu derece alakasız haberler üretilmemeli. Alex benim arkadaşım, dostum. Ama futbol oynuyor. Birgün yorum yapacak olursa mutlaka transfer ederim.

FUTBOL OLACAK

- Kanalda futbol yayını olabilir; organizasyon olur. Benim de gönül verdiğim bir spor dalı. Futbolun eğlence yönünü kullanacağım. Futbola eğlenceli yönünden bakan bir insanım; kanalda da bu yönünü kullanmayı düşünüyorum.

TAMAMINI YAKALAMALI

- Bir programı hayata geçirirken dikkat ettiğin bir formül var mı diye soruyorlar. Bir programın ailenin tamamını yakalaması lazım. Ya da belli bir gruba hitap ediyorsa mesela futbol gibi... O zaman o kitlenin tamamı seyredecek. Kendim zevk aldığım, izlerken gülümsediğim, bakarken keyif aldığım her şeyi koyacağım.

BAŞBAKANIMIZLA ÇIKARSIZ BİR DOSTLUĞUM VAR

- Syasetle ilgileniyor musun diye de çok soruyorlar. Hayır ilgilenmiyorum. Evet Başbakanımızla dostluğum var. Kendisini de çok seviyorum. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile de aram iyi. Ak Parti'nin içinde hiç bir şekilde rol almadım. Allah aşkına benim Başbakanı sevmemin bana ne gibi bir faydası olabilir söyleyin. Benim Başbakanımızla olan dostluğum çıkarsız bir dostluk. Mesela ben bugüne kadar TRT'ye hiç program yapmadım. Kendisiyle bir araya geldiğim ortamlarda samimiyetini ve içtenliğinin gördüm ve çok sevdim. Evet ara ara görüşüyoruz. Ama kanalı almadan önce hiç görüşmedim, danışmadım. Kendisiyle bir araya geldiğimde Türkiye ile ilgili fikirlerimi konuşuyorum. Açık açıkta söylerim kendisine. Şirketimde hiç kimseye siyasi görüşünü sormadım bugüne kadar. İnsanlardan tek istediğim hoşgürü. Her birimizin ayrı bir fikri olsa ve birbirimizin fikirlerine saygılı olsak. Ne güzel... Burakın herkes istediği şeyi düşünsün. Bizim ülke olarak en büyük kaybımız birbirimize olan saygımızı kaybediyor olmamız.

HEM İLLÜMİNATİCİYİM HEM CEMAATÇİ!

- Bak internete hem illüminaticiyim hem cemaatçiyim! Bunların olmasını normal karşılıyorum. Göz önünde çok konuşulan bir insansanız bunlara katlanacaksınız. Fethullah Hoca'yı hayatımda hiç görmedim. İllüminatici de değilim.

DERSHANESİZ BİR SİSTEM OLSUN

- Dershane az ülkede olan bir yapıysa ve insanlarında bu konuda ciddi derecede masrafı oluyorsa bana göre de bu konuda yeni bir yapılanma söz konusu olabilir. Dershanesiz bir sitem olsun ben inanıyorum ki eğitim sistemimizde bir kayıp yaşanmaz. Bana sorarsanız gereğinden fazla büyümüş bir sorun olarak görüyorum. Bir çok öğrencinin dershane ücretini üstleniyorum. Seve seve ama keşke üniversite masraflarını üstlenebilsem.

SURVİVOR YİNE VAR

- Bu yıl survivor var. Star'da yayınlanacak. Yine çok iddialı bir kadro kuracağız.

EKRANDAN ÇEKİLMEYECEĞİM

- Ekrandan çekilmeyeceğim ama kanalı da Acun'a boğmayacağım. Benim üzerime bir kanal kurmadım benim eğlence anlayışıma yönelik bir kanal kurdum.

AMERİKALILAR FORMAT ÜRETMEZ

- Amerikalılar format üretmek yerine prodüksiyona harcıyor enerjilerini. Bugün Amerikan formatı sanılan işler İngiltere ve Hollanda'dandır. Format bir bilim dalıdır. Formatı aldık yaptık zannediyorlar. O zaman alsın herkes onlarda başarılı olsunlar. Format aslında bizi koruyan bir bina, paratöner gibi... Format'ın faydası onun sayesinde kimse çakmasını yapamıyor; sende seyirciyle rahatlıkla buluşabiliyorsun.

İNSAN SARRAFIYIM

- İnsan sarraflığı konusunda uzmanım. Rahmetli babamın böyle bir özelliği var. Onun yanında kalmaktan kaynaklanmış olabilir. Doğru seçimler yapabildiğimi düşünüyorum. Murat Boz da mesela... Çok büyük bir risk almış olarak görebiliriz. Ama onun bütün hayranlarını böylelikle ekran başına çekmiş olduk. Gökhan bir konuşuyor beni çok mutlu edip eğlendiriyor. Şimdi burada olsun üçümüz konuşalım gülmekten yerlerde gezeriz.

AZİZ YILDIRIM'LA ARAM İYİ

- Aziz Yıldırım'la aranız iyi mi? Yönetimde yer almayı düşünüyor musunuz? diye soruyorlar... Aziz Yıldırım'la aram gayet iyi. Yönetim de yer almayı düşünmüyorum. Bir çok maçına gidiyorum. Adını bile duymadığım yerlerdeki maçlarına kadar tüm maçlarına gittim. Ama spora hep eğlence gözüyle bakıyorum. Saffet Ulusoy arkadaşım davet etti sağolsun geçen günde gittim Galatasaray'ın maçını seyrettim.

BU NOKTAYA BİR HAYALİN PEŞİNDEN KOŞARAK GELMEDİM

- Bir hayal kurup peşinden koşsaydım hiçbir zaman bu noktaya gelemezdim. Olaylar beni buraya getirdi. Bence herkes anladığı işi yapmalı ve doğru zamanda doğru risk almalı. Ben zaman zaman doğru riskler aldım. İnsanın en büyük tuzağı kendinin hep iyi olduğunu zannetmesi. Bence insan çaycısına bile ne yapak lazım diye sormalı.

BENİ HEP MOTİVE ETTİ

- Niyetinin iyi olmadığını düşündüğüm bir çok insanın hırsından çatlaması, kıskanması beni hep çok daha fazla motive etti.