2013′ün en iyi film ve dizileri

Hollywood’un en saygın kurumlarından biri olan Amerikan Film Enstitüsü (AFI) 2013’ün en iyi film ve dizilerini seçti. Liste, Oscar’ın habercisi olarak kabul ediliyor.

2013′ün en iyi film ve dizileri

2013′ün en iyi filmleri

ABD’nin en prestijli sinema kurumlarından Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2013’ün en iyi 10 sinema filmini ve 10 dizisini seçti. AFI üyeleri, akademisyenler, sinema ve televizyon sanatçıları ve eleştirmenlerin katıldığı bir jürinin seçtiği filmlerden oluşan liste, 2 Mart’ta verilecek Oscar adaylıkları için önemli bir gösterge teşkil ediyor.
American Hustle, Gravity…

AFI’nin film listesi şöyle sıralandı: David O. Russell’ın yönettiği ‘American Hustle’, Tom Hanks’in başrolünde yer aldığı ‘Captain Phillips’, ‘Fruitvale Station’, Alfonso Cuaron’un 3 boyutlu bilimkurgu filmi ‘Yerçekimi’ (Gravity), Spike Jonze’un yönettiği, ‘Her’, Coen Kardeşler’in yönettiği ‘Inside Llewyn Davies’, ‘Nebraska’, ‘Saving Mr. Banks’, ‘12 Years a Slave’ ve ‘The Wolf of Wall Street’.

2013′ün en iyi dizileri

AFI dizi seçiminde ise şu diziler yer aldı: ‘The Americans’, son yılların en başarılı bulunan dizilerinden ‘Breaking Bad’, fantastik dizi ‘Game of Thrones’, ‘The Good Wife’, ‘House of Cards’, ‘Orange Is the New Black’, ‘Mad Men’, ‘Masters of Sex’, Beyaz Saray entrikalarına odaklanan bir başka dizi ‘Scandal’ ve Julia Louis-Dreyfus’un özgüveni düşük bir başkan yardımcısını canlandırdığı ‘Veep’.